Tarkkaan ottaen Zero julkisti uuden SR/F-mallinsa jo helmikuun 26. päivänä, ja väittää tiedotteessaan, että kyseessä on heidän innovatiivisin ja vahvin pyöränsä koskaan. Uuden streetfighterin pitäisi olla ensimmäinen älymoottoripyörä, ja takeena on Zeron 13 vuotta pitkä kokemus sähkömoottoripyörien voimalinjojen toteuttajana. Kaiken pitäisi kulminoituman pyörän uudessa Cypher III -käyttöjärjestelmässä.

Pyörän sähkömoottorin vääntö on mahtavat 190 Nm, joka on käytössä heti kaasukahvaan koskettaessa. Tehoa siinä puolestaan on 110 hevosvoimaa. Moottori on Zeron oma uusi ZF75-10 ja akusto ZF14,4 kW litium-ioniakku.

Pyörällä pääsee yhdellä latauksella jopa 320 kilometriä, kun se on varustettu Power Tankilla, joka nostaa akuston kilowattien määrän 18:sta.

Zero SR/F.

Zero SR/F.

Pikalatausjärjestelmä toimii Level 2 -latausjärjestelmällä, mikä mahdollistaa kolmen pikalaturin käytön toisistaan riippumatta. Kaikki kolme modulia asennettuna akun saa ladattua 95-prosenttisesti täyteen tunnissa.

Pyörässä on myös Boschin MSC -moottoripyörän ajohallintajärjestelmä, mikä mahdollistaa mm. jarrutukset kaarteissa, sutimiseneston jne. yhdessä Cypher III -käyttöjärjestelmän kanssa.

Ajatapoina on valittavissa Street, Sport, Eco ja Rain sekä kymmenen ohjelmoitavaa valintaa.

Zero SR/F on myös ensimmäinen kaupallisesti ostettavissa oleva verkottunut pyörä, joka on kytketty internetiin. Se antaa kuljettajalle mahdollisuuden seurata pyörää neljällä pääalueella: pyörän tila ja hälytykset, lataus, ajodatan jakaminen sekä tietenkin järjestelmän päivitykset ja niiden teko.

Zero SR/F.

Zero SR/F.

Hälymoodi mahdollistaa hälytykset, jos joku siirtää pyörää ja lisäksi "Find my Bike" -toiminto antaa kuljettajalle mahdollisuuden paikantaa pyörä milloin tahansa. 

Latauksen voi tapahtumana etäohjata ja sen etenemistä seurata kännykästä.

Ajodataa voi jakaa monipuolisesti: reitin seurannan, nopeuden, käytetyn tehon, väännön ja kallistuskulmat sekä käytetyn ja regeneroituneen energian määrän. Datan voi myös pitää anonyyminä.

SR/F maksaa Yhdysvalloissa 18 995 dollaria 3 kW pikalaturilla. Premium-malli 6 kW:n pikalaturilla ja muilla varusteilla maksaa 20 995 dollaria. Zero on heittänyt kovan haasteen Harley-Davidsonille, joka tarjoaa rajallisemmin speksein varustettua pyörää, joka maksaa kuitenkin miltei 30 000 dollaria.

Aiheesta aiemmin: Sähkömoottoripyörävalmistaja Zerolta tiiseri 25.2. julkistettavasta uudesta nakumallista

Zero SR/F.

Zero SR/F.