Koska tällaisen limited edition -version valmistamiseen pitää olla syykin, kaikki kolme mukana olevaa yritystä ryhtyivät hankkeeseen juhlistaakseen sitoutumistaan laatuun, alkuperäisyyteen ja käsityötaitoon. Lisämausteena toimii se, että Indian on ensimmäinen amerikkalainen moottoripyörävalmistaja ja Jack Daniels puolestaan ensimmäinen rekisteröity viskinvalmistaja.

Jack Daniel’s Limited Edition Indian Springfield Dark Horse on ottanut innoituksensa Jack Daniel’s Single Barrel Selectistä, joka puolestaan on tislaamon premium-viskiä. Sitä otetaan ainoastaan tislaamon kypsytyskammioiden ylimmässä kerroksissa säilytetyistä tynnyreistä. Ylimmässä kerroksessa on suurimmat vuotuiset lämpötilavaihtelut, joten aromikin on jämäkin.

Jack Daniel's on ainoa viskinvalmistaja, joka tuottaa itse omien käsityöläistensä tekeminä omat tammitynnyrinsä. Ne antavat Single Barrel Selectille oman jäljittelemättömän arominsa ja värinsä.

Tammitynnyrin valmistusta.

Tammitynnyrin valmistusta.

Jokainen Limited Edition Indian Springfield Dark Horse on myös ainutlaatuinen omalla tavallaan, sillä jokainen niistä on suurimmalta osaltaan taitavien käsityöläisten käsin maalaamia.

LE-Indianien erikoisuuksia ovat mm. Heavy Metal Crystal & Thunder Black Vivid Crystal -maalipinta, joka on hakenut innoitustaan Single Barrel Selectin pakkauksista ja ikääntyvistä tammitynnyreistä. Lisäksi Jack Daniels -aiheisia koristeita löytyy ympäri pyörän.

Moottorina on 116-kuutiotuumainen Thunder Stroke, joka tuottaa 172 Newtonmetrin väännön.

Pyörässä on myös uudet 12 tuuman nousulla varustetut apinakiikut, helposti irroitettava tummennettu tuulilasi, kustomoidut koneistetut vanteet, Led-valot sekä huippukiiltoinen kauttaaltaan musta viimeistely.

Dark Horsen mukana tulee hieno tarjotin laseineen ja viskeineen.

Dark Horsen mukana tulee hieno tarjotin laseineen ja viskeineen.

Maailmanlaajuisesti tuotetta valmistetaan vain 177 kappaletta. Jokaisen pyörän mukana tulee Jack Daniel’s Single Barrel tarjotin, joka on valmistettu samoista tammitynnyreistä, joita on käytetty kyseisen viskin kypsyttämiseen. Tarjottimen seurana on kaksi viskilasia sekä pullo Jack Daniel’s Single Barrelia. Sen etiketti on valmistettu samasta nahasta kuin moottoripyörän istuin. Jokaiseen tarjottimeen kaiverretaan omistajan nimi, moottoripyörän valmistusnumero sekä VIN-koodi.

Koska aiemmat Jack Daniel’s Limited Edition Indian Motorcycle -mallit myytiin loppuun 10 minuutissa, järjestelmä toimii nyt niin, että maaliskuun 9. - 17. päivän välillä kiinnostuneet asiakkaat voivat ostaa omansa 177 pyörästä osoitteessa www.2019jackdanielsindianmotorcycle.com.

17. päivän jälkeen voittajat arvotaan, ja heidän oma myyjänsä ilmoittaa heille siitä, että heidän tavoitteensa ostaa kyseinen pyörä on toteutunut.

Perinteisesti numerolla 001 valmistuva pyörä myydään huutokaupalla ja siitä saatavat tulot tilitetään sataprosenttisesti hyväntekeväisyyteen kotiutuvien sotilaiden ja heidän perheidensä auttamiseksi.

Pyörän hinta USA:ssa alkaa 36 999 dollarista. Lisätietoja Indianin sivuilta täältä.

Jack Daniel’s Limited Edition Indian Springfield Dark Horse