Haavisto, 20, oli EMX250-luokan lauantaisessa aika-ajossa ryhmänsä 20:ksi nopein, mikä tiesi paikkaa 40 kuljettajan finaalieriin. Lauantaina ajetussa EM-sarjan avauserässä Haavisto sijoittui 20:ksi, mikä toi yhden pisteen. Sunnuntaisessa toisessa erässä Haavisto jäi kaatumisen seurauksena sijalle 32. Hän oli Matterley Basinin radalla kahden erän yhteistuloksissa 24.

- Nyt oli kyllä pää niin jumissa. Ajoni on kulkenut omissa treeneissä todella hyvin, mutta kun oli muita kuskeja ympärillä, palaset olivat hukassa, viime vuoden EM-avauksessa olkapäänsä loukannut ja koko kauden sivussa ollut Haavisto kertaa.

- Jo aika-ajoni oli hirveää sähläystä. En löytänyt ajorytmiä, mutta onneksi edes se paikka eriin irtosi. Lisäksi ajoin nopeimman kierrosaikani ensimmäisessä erässä vasta viimeisellä kierroksella, kun oikeasti silloin pitäisi jo ajamisen painaa ja parhaiden aikojen syntyä erän alussa.

Haavisto kaatui rajummin toisen erän alkupuolella. Lisäksi kanssakilpailija ajoi hänen Yamahansa yli sillä seurauksella, että etujarrulevy vääntyi. Haavisto ajoi erän maaliin, mutta ilman etujarrua.

- Menneestä viikonlopusta on nyt vaikea löytää positiivisia puolia. Tiedän kuitenkin, että minulla on vauhtia. Olen aiemminkin pärjännyt tässä luokassa, joten kyllä se sieltä vielä tulee.

EMX250-luokan EM-erät voitti italialainen Alberto Forato, joka oli viime vuonna sarjassa 14. Luokan toinen suomalainen, Emil Weckman jäi ilman pisteitä.

Samassa yhteydessä ajetussa MM-sarjan toisessa osakilpailussa suomalaisvirolainen Harri Kullas pokkasi pisteitä kummastakin MXGP-luokan erästä ollen yhteistuloksissa 20.

MM-uran ensimmäinen koitos

Vaikka italialaista i-Fly -tiimiä tänä vuonna edustavan Haaviston EM-avaus ei tarjonnut ilonkiljahduksia, suuntaa hän ensi viikonlopuksi Hollantiin uransa ensimmäiseen henkilökohtaiseen MM-osakilpailuun. MX2-luokassa Valkenswaardissa kilpaileva Haavisto on aiemmin edustanut kahdesti Suomen MM-maajoukkuekilpailussa.

- Teimme tiimin kanssa päätöksen osallistumisestani MM:ään parisen viikkoa sitten. Minulle on tärkeää päästä ajamaan kovia kisoja, mutta päätavoitteeni on edelleen EM-sarjassa, Haavisto painottaa.

EMX250-luokan toinen EM-osakilpailu järjestetään Italiassa 6.-7. huhtikuuta.

Jere Haavisto #142

Ylöjärveläinen Jere Haavisto (s. 16.2.1999) on kilpaillut EMX250-luokan EM-sarjassa vuodesta 2015 alkaen. Vuonna 2019 hän edustaa italialaista i-Fly JK Yamaha -tiimiä.

Haavisto voitti EMX150-luokan EM-hopeaa kaudella 2014. Aikuisten MX2-luokan Suomen mestaruuden Haavisto vei kaudella 2017.

Seuraa Haaviston kilpauraa:

www.jerehaavisto.fi

www.facebook.com/jerehaavisto142

www.instagram.com/jerehaavisto