Night Wolves -jengi on jo pitkään pyrkinyt laajentamaan toimintaansa länteen. Ensimmäinen kerho perustettiin Forssan seudulle tämän vuoden alkupuolella.

Poliisilähteet ovat vahvistaneet tiedon asiasta Iltalehdelle. Jäsenmäärästä ei ole täyttä varmuutta, mutta oletettavasti se on vain noin 10 henkilöä.

Jengin johtajaksi nimitetty suomalaismies sai susien täysjäsenyyttä osoittavat liivit Venäjällä 19. tammikuuta. Liivit luovutettiin Night Wolvesin Moskovassa sijaitsevassa tukikohdassa. Liivit luovutti jengin perustaja, "kirurgiksi" kutsuttu Alexandr Zalnostanov. Liivin sai ainakin kaksi suomalaismiestä.

Yön susilla on läheinen suhde presidentti Vladimir Putiniin. Tämä on osallistunut jengin tapahtumiin ja Sudet ovat tukeneet näyttävästi mm. Krimin valtausta ja muita Kremlin toimia.

Kirurgi on ilmoittanut Susien jättäneen rikollisen toiminnan. Sudet ovatkin ainakin julkisuudessa näyttäytyneet lähinnä Kremlin politiikan tukijärjestönä.

Night Wolves -jengiin arvioidaan kuuluvan noin 7000 jäsentä. Se on levinnyt ainakin Sveitsiin, Itävaltaa, Slovakiaan ja Ranskaan.

Jengi yritti isänmaallisuutensa turvin savustaa amerikkalaista alkuperää olevat kilapilijansa Hell's Angelsit ja Bandidokset ulos Venäjältä, mutta ei ainakaan vielä ole onnistunut siinä.

Yön susien tulevasta toiminnasta Suomessa ei ole tietoa. Muut jengit, kuten Helvetin enkelit, Bandidokset ja Cannonballit tuskin ottavat heitä suopeasti vastaan.

Yön sudet ovat USA:n pakotelistalla, ja jengin levittäytyminen herättää huolta myös turvallisuusviranomaisissa ja poliitikoissa esimerkiksi Slovakiassa, jonka pääkaupungin Bratislavan lähelle jengi on perustanut Euroopan päämajansa. Presidentti Andrej Kiska kuvaili Yön susien tuloa ”vakavaksi turvallisuusriskiksi”.