Milloin aloit harrastamaan jongleerausta?

– Jonglööri jongleeraa, eli aloitin taikatemppujen ja jongleeramisen harrastuksena 90-luvun alussa. Ensiesiintyminen taikurina oli 1995. 2000-luvun taitteessa tuli mukaan tulishow, eli tulen nieleminen ja puhaltaminen. Tämä moottorisahashow on ollut ohjelmistossani nyt kymmenen vuotta. Aluksi oli vain yksi moottorisaha ja kaksi palloa. Mutta ajattelin, että kolme moottorisahaa olisi hienompi ja harjoittelin sen esityskuntoon.

Kuinka harjoitellaan moottorisahojen heittoa? Moottorisaha on kuitenkin todella vaarallinen väline.

– Aluksi treenasin sahoilla, joissa ei ollut teräketjua, sitten lisätään teräketjut ja lopuksi pistetään sahat käyntiin. Fyysisesti on helpompaa jongleerata moottorisahojen ollessa käynnissä koska liikeradoista tulee vakaampia. Se on sama moottoripyörissä, eli hyrrävoimat auttavat moottorisahan pyörähtämisessä ja liikkeellä pysymisessä. Henkisesti se on paljon raskaampaa kun tietää, että teräketjut pyörivät koko ajan.

Jokainen moottorisaha painaa kuitenkin yli kolme kiloa. Kuinka raskasta se on fyysisesti?

– Esityksessä heitän moottorisahoja 15 kertaa. Se ei ole raskasta, kuka tahansa sen jaksaa tehdä. Mutta treenaaminen kävi voimille. Varsinkin kun harjoittelin Guinnesin maailmanennätystä varten. Ennätys lasketaan kiinniotetuista kerroista. Entinen ennätys oli 94 kiinniotettua heittoa ja paransin ennätyksen 98:an. Se vaati jo voimaa.

Kävit esiintymässä Britain´s Got Talent -ohjelmassa. Yleisö osoitti suosiota seisaaltaan ja sait kaikilta tuomareilta puoltoäänen, YouTubessa kyseisen ohjelmapätkän videota on katsottu yli 35 miljoonaa kertaa. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Mitä tapahtui jatkossa?

– Jatkoon mahtuu 40 esitystä ja tuomarit valitsivat kaikkiaan 60 jatkoon. Tuotantoyhtiö valitsi ne lopulliset 40 jatkoon päässyttä, jolloin tipuin pois. Kaikesta huolimatta se oli hieno kokemus.

Oletko harkinnut USA got Talent -kilpailua?

– On sekin käynyt mielessä ja onhan noita kilpailuja muissakin maissa.

Mikä tänään nähdyistä tempuistasi on vaativin?

– Se missä jongleeraan keilan, sapelin ja tapparan kera yksipyöräisellä istuen. Pyörä tekee omaa liikettä, alakroppa eri juttua ja kun keilapallo on huomattavasti sapelia ja tapparaa painavampi, niin sen voima heilauttaa aina omaan suuntaansa. Harjoittelin tätä seitsemän vuotta, ennen kuin sain sen esityskuntoon. Varmaan juuri tempun haasteellisuuden vuoksi olen ainoa ihminen maailmassa, joka sen tekee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jongleeraus keilapallolla, sapelilla ja tapparalla yksipyöräisellä tasapainoillen on Mustosen tempuista vaativin.

Sinulla on taikuri-, tuli- ja moottorisahashow. Mikä niistä on mieluisin?

– Tällä hetkellä moottorisahashow on mieluisin, koska se on esityksistäni uusin. Tykkään, kun on useampi esitys. On kiva vaihtelun vuoksi esittää taika- ja tulishowta. Leipiintyisin jos olisi vain yksi esitys mitä esittää.

Esiinnyt paljon yksityisissä tilaisuuksissa. Missä sinua seuraavaksi pääsee näkemään

Seuraavat "julkiset" esitykset ovat 13.-14.4 Joensuu Timosen auto 40 v. -juhlissa ja 6.7 Rokulipäivillä Alajärvellä.

Ohessa video Motorbike & Freetime Show:n moottorisahashow:sta. Ottaisitko itse kiinni haarojesi väliisi käynnissä olevan moottorisahan?

Jos kaipaat mp-tapahtumaan tai mihin tahansa tilaisuuteen hyvää ja ammattimaista viihdettä, niin tässä on yksi varteenotettava vaihtoehto.

Taikuri-jonglööri Mustosen kotisivuilta löytyy lisää informaatiota.

Aiheesta aiemmin sivuillamme

Seinäjoen mp-messut: "Saanko esitellä, seuraavana esiintyy entinen moottorisahamurhaaja", jonglöörausta kolmella moottorisahalla

Seinäjoen Bikeshow: Cageriders - hurjaa surmanajoa maailman suurimmassa pallossa