– Sa1ntin moottoripyörävaatteet on suunniteltu moottoripyöräilijöille, jotka suhtautuvat harrastukseensa intohimoisesti ja vaativat kaikilta varusteilta parasta mahdollista turvallisuutta, kestävyyttä ja istuvuutta, Sa1nt Euroopan Suomen maajohtaja Harri Saarikoski kertoo.

– Tämän saavuttamiseksi kudomme denimin kanssa yhteen maailman vahvinta kuitua, synteettistä Dyneemaa, joka on 15 kertaa vahvempaa kuin teräs. Siten lopputuloksena on yksikerroksisesta kankaasta valmistettu moottoripyörävaate, joka on silti erittäin suojaava ja luja.

Asian voi sanoa toisinkin, mp-vaatteissa käyttämämme denim-seos on 133 kertaa vahvempaa kuin perus-denim, ja kestää miltei ikuisesti.

Sa1nt nostaa moottoripyörävaatteet kokonaan uudelle tasolle, jossa mukavuus ja ulkonäkö yhdistyvät tinkimättömästi turvallisuusvaatimuksiin, Saarikoski väittää.

Sa1nt mp-farkut. Unbreakable-laatua eli rikkoutumattomat.

Sa1nt mp-farkut. Unbreakable-laatua eli rikkoutumattomat.

Sa1ntin Unbreakable Denim täyttää hankauskestävyyden osalta CE1-vaatimukset, eli Dyneemalla vahvistettu kangas kestää 5,9 sekunnin eli noin 75 metrin liu'un rikkoutumatta. Tämä mahdollistaa sen, että mp-vaatteet, farkut ja puserot voidaan tehdä yksikerroksisesta kankaasta.

Mp-farkuissa ei ole tilaa suojille, mutta farkkutakeissa on. Suojataskut ovat tulossa myös mp-farkkuihin.

Tapasimme Saarikosken itse asiassa myös MP-messuilla Helsingissä, ja jo silloin silmään pisti se, että Sa1ntin mp-farkut - samoin kuin työvaatteetkin - ovat todella hyvän näköisiä. Kyse on tietysti makuasiasta, mutta ohessa kuvissa muutama malli arvioitavaksenne.

Maahantuojan edustaja Harri Saarikoski on innostunut australialaisvalmistajan tuotteiden laadusta.

Maahantuojan edustaja Harri Saarikoski on innostunut australialaisvalmistajan tuotteiden laadusta.

Sa1ntin työasut kulkevat Sa1nt WorkLeasure -nimen alla, ja niiden kangas on Dyneemakuidun ansiosta 500% vahvempaa kuin tavallinen denim-kangas.

– Sa1nt on australialainen valmistaja, ja olemme aloittaneet näiden vaatteiden tuonnin Pohjoismaihin yhteistyössä norjalaisen Saint Europen kanssa, Saarikoski kertoo.

– Etsimme myös jälleenmyyjiä näille tuotteille Suomeen. Uskomme, että näille hyvännäköisille ja käytännöllisille sekä kestäville tuotteille riittää markkinoita myös meillä, Saarikoski päättää.

Saarikoski

Saarikoski esittelee kudoksen lujuutta. – Tätä ovat tosi isotkin miehet yrittäneet käydä repimässä, mutta onnistumatta, hän nauraa.

Lisää Sa1ntin tuotteista heidän kotisivuiltaan täältä.

Aiheesta aiemmin: Saint: CE-hyväksytyt yksikerrosfarkut moottoripyöräkäyttöön

Sa1nt valmistaa muutakin kuin farkkuja.

Sa1nt valmistaa muutakin kuin farkkuja.