Lahden kaupunginvaltuusto hyväksyi pääomasijoituksen äänin 32 - 26. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää ja vihreiden valtuustoryhmä vastusti kokonaisuudessaan esitystä. Muiden ryhmien sisällä äänet jakautuivat.

Hyväksyntä merkitsee sitä, että Lahti Eventsistä tulee KymiRingin osakas. Tapahtumatuotanto on Eventsin käsissä jo radan MotoGP-tallien testiajossa syksyllä. Lahti Events hakee, myy ja brändää KymiRingillä järjestettävät tapahtumat ja oheistapahtumat. Kaupungin tavoitteena on saada lisää matkailijoita  sekä tietenkin rahaa seudulle. Kävijöistä hyötyvät kaikki palveluntarjoajat, kuten ravintolat, kaupat, majoitusalan yritykset ja muut tapahtumat.

KymiRingille kaavaillaan mp-kisojen lisäksi mm. konsertteja. Lahti Eventsin osuus KymiRingistä on 12,5 prosenttia sijoituksen jälkeen.

Yle kertoo, että kaupungissa on käyty kiivasta keskustelua siitä, pitäisikö KymiRingiin osallistua vaiko ei. Taustalla on mm. se, että Lahti yrittää vahvistaa mainettaan ympäristöystävällisenä kaupunkina ja osa ihmisistä kokee moottoriratasijoituksen sopivan huonosti tähän vihertävään imagoon.

KymiRing on puolestaan korostanut pyrkivänsä hiilineutraaliksi moottoriradaksi.