- Le Mansissa on ollut MotoGP-kisa joka vuosi vuodesta 2000 lähtien. Ducati, joka on kisannut kuninkuusluokassa vuodesta 2003 lähtien, on valloittanut podiumin kuusi kertaa. Tosin voitto puuttuu - vielä.

– Bugatti Circuit, jossa MotoGP-kisa ajetaan, leikkaa legendaarista Le Mansin 24 tunnin rataa kaarteissa 1-6, jotka tunnetaan myös nimellä La Chapelle. Autorataosuus jatkuu ympäröivillä alueilla ja on pituudeltaan 13,63 km, yli kolme kertaa pidempi kuin Bugatti Circuit, jonka pituus on 4,185 km. Rata on lyhin Saksan Sachsenringin ja Espanjan Valencian jälkeen.

– Lähestymisjakso kohti mutkaa numero 9, joka tunnetaan myös nimellä "Chemin aux Bœufs", Härän polku, on kovimmin jarrutettava alue radalla. Siinä kuljettajat jarruttavat noin 186 km/h vauhdista 107 km/h noin neljän sekunnin ja 300 metrin matkana aikana.

- The Bugatti Circuitille on luonteenomaista se, että sillä on mestaruusratojen lyhin suora, ainoastaan 450 metriä pitkä. Ja lisäksi yksi nopeimmista mutkista, kaarre 1, joka tunnetaan myös Dunlopina. Siihen ajetaan jopa yli 200 km/h nopeudella.

– Ducati on kellottanut nopeimman koskaan ajetun nopeuden MotoGP-pyörällä Le Mansissa: 316,6 km/h. Kuskina Iannone vuonna 2015.

- Andrea Dovizioso voitti Ranskan GP:n 2004 125cc -luokassa. Jos hän päätyy kolmen parhaan joukkoon sunnuntaina, kyseessä olisi jo hänen 95. palkintosijansa MM-kisoissa. Se olisi yhtä monta kuin mitä Mick Doohanilla on, ja 12. sijalla podiumille päässeiden joukossa.

- Dovizioso, joka ei ole koskaan jättänyt yhtään kisaa väliin sen jälkeen, kun liittyi huippusarjaan 2008, on kuudes kuljettaja historian aikana, joka on saavuttanut 200 kisan merkkipylvään kuninkuusluokassa. Ainoa aktiivikisakuski, jossa on enemmän MotoGP-startteja takanaan on Valentino Rossi (327).

- Espanjan GP Jerezissä oli MotoGP-sarjan historian 300. Ducati on voittanut niistä 47.

- Andrea Dovizioson paras tulos Ducatilla Le Mansissa on kolmas sija vuodelta 2015. Kun hän on päässyt Ducatilla maaliviivan yli Ranskassa, hän on aina ollut viiden parhaan joukossa.

- Viime vuonna Danilo Petrucci saavutti parhaan sijansa LeMansin MotoGPssä kuivalla kelillä. Hän oli toinen. Petrucci saavutti kolme kakkospaikkaa lisää,MotoGP-urallaan Le Mansissa, mutta kaikki sadekelillä.