"Tässä kuulumisia eiliseltä. Oli niin kiireinen päivä, ja kisan jälkeen piti saada vikkelästi kamat kasaan ja lähteä kotiin päin, niin ei ehtinyt saman tien kirjoittaa.

Kaksi aika-ajoa ja itse kilpailu eilen Assenissa OW Cupin merkeissä.

Keli vaihtui upeaksi perjantain epävakaan sään jälkeen, ja hyvillä mielin lähdin ensimmäiseen aika-ajoon.

Kirsi. Kuva Henk Mannes.

Kirsi. Kuva Henk Mannes.

Pian kuitenkin sain huomata että ajaminen on jotenkin hukassa, enkä saa nopeaa kierrosta alle, vaikka fiilis on rento enkä mielestäni puristanut liikaa. Tulos: P17. Miksi?

Toiseen aika-ajoon lähdin – en mitenkään raivolla, mutta kuitenkin pieni ärsytys pinnassa ja sama homma: ajamisesta ei tahtonut tulla mitään. Aika-ajon viimeisellä kierroksella sain parannettua aikaa 1 sekunnin verran, mutta ei sekään auttanu mitään vaan sama P17!

Kilpailua odotellessani olin aikalailla omissa oloissani. Hermostunut ja jännittynyt olo siivitti tuota odottavan aikaa.

Pieni jännitys on paikallaan, mutta kiukku ei välttämättä auta asiaa.

Radalla. Kuva: Henk Mannes.

Radalla. Kuva: Henk Mannes.

Kävin läpi mielessäni mikä on ja miksi, saamatta sen kummemmin ajatuksiani auki. Ainoa, mitä sain selviteltyä oli, että odotin tältä viikonlopulta todella paljon itseltäni ja siinä se syy sitten olikin. Pää on sen verran kumma laite, että se lyö jumiin ihan kun tietsikka konsanaan, jos klikkaat liian monta tiedostoa yhtäaikaa auki!

Lähtöruutuun mentäessä katsoin reitin mistä aion mennä ja se onnistui: sain todella hyvän lähdön.

Kirsi Kainulainen. Kuva: Henk Mannes.

Kirsi Kainulainen. Kuva: Henk Mannes.

Ajoin kilpaa sijoilla 9-11 ja pitkään 10. sijalla oltuani, edelläni hieman rakoa saanut kuljettaja alkoikin tulla vastaan uudestaan. Silloin päätin ajaa raon kiinni, ja onnistuinkin siinä ja katsoin paria paikkaa, missä voisin onnistua ohittamaan.

Onnistuinkin ensin tekemään ohituksen mutta ajauduin leveäksi ja kanttarilla missasin vaihteen ja taas sijalla 10. En ollut varma enää tuossa kohtaa kierrosten määrästä, mutta tiesin, ettei paljoa ole jäljellä, joten minun oli tehtävä ratkaisuni pian, etteivät kierrokset lopu kesken.

Kyttäsin seuraavaa paikkaa nopean vasemman jälkeen shikaanin jarrussa, jossa tiesin olleeni vahvempi aikaisemmilla kierroksilla. Seurasin samaa linjaa edellä menevää kuskia, koska tuo vasuri on niin nopea mutka, etten ainakaan minä pysty käyttämään eri ajolinjaa. Hänelle tapahtui jotain, ja me molemmat jouduimme löysäämään hieman. Seuraava kuski takanamme oli jo siinä vaiheessa iskuetäisyydellä, ja ulostulon kun missaa tuossa paikassa, niin takana tulevan ei tarvitse kuin ajaa ohi. Niin myös tapahtui. Tipuin sijalle 11:sta ja pakka sekoittui juuri sen verran etten pystynyt enää vastamaan kun ruutulippu oli jo sitten siinä.

Tiukkaa kisaa. Kuva Henk Mannes.

Tiukkaa kisaa. Kuva Henk Mannes.

Se paikka kymmenen joukkoon oli jo tarjottimella, ja sija 11 on paljon parempi kuin aikaisemmin, mutta kilpailijaluonteena ajattelee joskus asioista turhan kriittisesti. Eilen oli pettymys päällimmäinen fiilis, mutta nyt kun ajattelee asiaa tarkemmin se oli semmoinen kisa, ja on yritettävä jatkossa taas tehdä asiat paremmin oman itseni kanssa.

Vajaan kahden viikon kuluttua kausi jatkuu niin ikään Assenissa, mutta Alpe Adrian -sarjan merkeissä.

Kirsi Kainulainen #31. Kuva Henk Mannes.

Kirsi Kainulainen #31. Kuva Henk Mannes.

Kiitos!"

Toivottaa Kirsi #31