Sebfmx FEST järjestetään lauantaina 13.7.2019 jo kolmatta kertaa ja paikkana on Sebastianin oma freestyle motocross areena Särkisalossa, joka muutetaan päivän ajaksi ns. festarialueeksi. Tapahtuma on suunnattu kaikille, eli vauvasta vaariin. Tila ja henkilökunta on kuitenkin rajallinen Särkisalon väkiluvun tuplautuessa päiväksi, joten tapahtuman pääidea on tarjota maailman tason freestyle motocrossia isolla radalla, mutta kuitenkin hallittavan kokoiselle yleisömäärälle! Paikanpäältä ei siis enää lippuja saa, vaan ne on hankittava ennakkoon.

Tapahtumaan myydään joka vuosi vain ennakkolippuja ja ne ovat edellisinä vuosina loppuneet jo hyvissä ajoin! Nyt on myyty jo noin puolet lipuista ja ne ovat menneet ihan ympäri Suomea, mutta uskon siihen syynä olevan keväällä avattu www.sebfmx.com verkkokauppa, jossa lippujen lisäksi voi ostaa valittuja Sebfmx -fanituotteita. Ns. livemyynti -paikkoja on vain Särkisalossa, ravintola Nixorissa jossa myös vietetään tapahtuman viralliset jatkot.

– Idea Sebfmx FESTeistä lähti jo kauan sitten, mutta nyt monta vuotta itse tapahtumia kiertäneenä olen yrittänyt löytää ne yleisöa, kuskeja ja itseäni miellyttävät asiat ja tietysti karsia ennakkoon pois mahdollisimman monta hutia. Niistä Sebfmx FEST on sitten koottu ja vaikka yleisömäärää ei kolmantenakaan vuotena haluta kasvattaa on minulla tarkoitus aina tarjota niin kävijöillekin kuin kuskeille uutta. Yhteistyökumppanit saavat SOMEn takia laajaa maailmanlaajuista ja paikallista näkyvyyttä, Sebastian Westberg kertoo.

Sebu Mp-messuilla 2019.

Sebu Mp-messuilla 2019.

– Rakensin tälle vuodelle monta uutta ramppia ja jopa yhden uuden alastulon. Uusi alastulo mahdollistaa ns. tuplalinjan eli ensimmäisestä hypystä laskeuduttua pääsee heti jatkamaan toiseen 21m loikkaan. Kävin testaamassa hypyn ja voin kertoa että se on niin kuskin kuin ihan ”melkein alla” olevan yleisönkin mielestä siisti uutus FESTeille! Päivän aikana kisataan mm. Best Whip ja Best Run kilpailut freestylessä! Väliaikaohjelmaksi tulee flyboardia keskellä metsää, miniMX-arvonta, tapahtuman äänessä on Suomen kovin juontaja Alex Way. Pyrin irtautumaan perusmoottoritapahtumasta missä tuopit kolisee ja huudetaan. Tänne kaikki ovat tervetulleita kun vain lipun kerkiävät hankkimaan. Tapahtuma on täysin alkoholiton ja koko perheen vauhdikas päivä missä ääntä saa pitää, mutta alkoholia pääsee nauttimaan vasta erillisenä järjestettävillä jatkoilla!

– Tapahtumassa suomalaiset kuskit pääsevät tapaamaan ja ajamaan muiden maiden huippukuskien kanssa. Sebfmx FEST instagram ja facebook sivuilla julkaistaan kuskeja koko ajan ja sieltä voi käydä sitten katsomassa, mutta näillä näkymin ainaki Suomesta, Ruotsista, Espanjasta ja Venäjältä on tulossa kuskeja. Tämä on sellainen freestyle scenen kokoontumisajo jossa kaikki pääsevät pitämään hauskaa ja näyttämään mitä kesän aikana on opittu, Westberg korostaa.

Tämän vuoden festit.

Tämän vuoden festit.

– Ilman tapahtuman yhteistyökumppaneita ja omien sponsoreiden tukea ei tälläinenkään ”pikku”-iso tapahtuma olisi mahdollinen, eli nyt toivotaan vain hyvää keliä ja mukavaa tapahtumaa!

Katso video viime kesän tapahtumasta alla: