Harley-Davidson tekee töitä esitelläkseen erityisesti Aasian maihin suunnatun pienikuutioisen moottoripyörän. Yritys pyrkii tekemään asiassa intialaisvalmistajan kanssa. Se on myös laajentamassa palveluverkostoaan Intian väki- ja moottoripyörärikkailla markkinoilla.

Viime vuonna H-D vahvisti, että se julkistaa alle 500-kuutioisen moottoripyörän Intian ja muille kehittyvien maiden markkinoille. Pyörän hinnaksi kaavaillaan kehittyvillä markkinoilla alle 4000 dollaria, noin 3600 euroa.

Intian moottoripyöräteollisuus kasvaa nopeinta vauhtiaan koskaan, ja se on rohkaissut monia globaaleja valmistajia yrittämään ottaa omaa osuuttaan laajenevasta markkinasta pienempikuutioisten mallien avulla.

Sekä KTM että BMW ovat malliesimerkkejä tästä toimintatavasta. KTM on tehnyt yhteistyötä Bajaj Auton kanssa, kun taas TVS valmistaa kaikki BMW:n 310-kuutoiset mallit.

Harley pyrkii ottamaan oman osansa markkinoista ja etsii niin ikään intialaista yt-kumppania. Milwaukeelaisvalmistaja ei ole paljastanut yhteistyökumppaninsa nimeä, mutta kertoo, että uusi malli julkistettaisiin niinkin aikaisin kuin jo ensi vuonna. Joka tapauksessa paikallisen valmistajan käyttö auttaa yritystä pitämään tuotantokustannukset ja siten myös mallin hinnan kohtuullisina.

Tulevasta mallista ei ole tarkempaa tietoa, mutta ei liene kovin suuri harhaolettamus, jos epäilee sen oleva cruiseri. Ehkä jatkossa rinnalle tulee myös street fighter ja scrambleriversio tai jopa adventurepyörä samasta perusrakenteesta muovattuna.

Asiasta kertoi Outlookindia.