Yleisöä oli saapunut paikalle mukavasti, vaikka sääennusteet valitettavasti jälleen kerran ennustivat ajoittain märkää keliä. Yleisö ja kilpailuväki saivat kuitenkin nähdäkseen hyvää kisaviihdettä. Päivää varjosti ainoastaan alueelle saapunut ukkosmyrsky, joka sekoitti aikataulua tunnilla, mutta myrskyn jälkeen on poutasää ja loppupäivä saatiinkin nauttia jälleen lämpimästä ja aurinkoisesta kelistä.

Superstock 600:n ja Superbiken SM-luokissa otettiin käyttöön uusi rengassääntö, joka rajaa renkaiden kokonaismääräksi 4kpl kilpailuviikonlopun aikana. Kilpailijat saavat siis itse päättää minkälaisella strategialla kilpailuviikonloppu tehdään, kunhan rengasmäärä ei ylity.

Kaikissa päivän lähdöissä palkintopallipaikoista käytiin tiukkaa taistelua loppuun saakka. Kerrataan seuraavassa hieman päivän kilpailutapahtumia. Päivän kilpailuissa taisteltiin samalla myös PM-luokan pisteistä luokissa Supersport 300, Superstock 600 ja Superbike. Muutama vieraileva kuski oli ilmoittautunut mukaan Pohjoismaista.

MiniGP:llä matkaan

Päivä avattiin MiniGP lähdöllä, johon olimme saaneet myös Virolaisia nuoria kilpailijoita mukaan taistelemaan jaossa olleista Suomen Cup -pisteistä. Lähtöä hallitsivatkin vieraat, eli heti lähdöstä kärkeen painui Hugo-Brent Freiman, säilyttäen paikkansa maaliin saakka. Kakkospaikasta käytiin tiukkaa taistelua Luukas Klemetin ja Alexandr Kyriakoun välillä, jonka voitti tänään Alexandr. Kilpailun lopputulokset löytyy täältä

Päivän toiseen lähtöön, Jokamiesluokka, saatiin mukaan kohtalon ivaa, sillä aluetta kiertänyt ukkosmyrsky osui juuri kohdalle ja lähtöä jouduttiin siirtämään tunnilla. Myrskyn jälkeen märällä radalla ajettu kilpailu oli sekin tiukkaa taistelua, etenkin voitosta. Maaliin tultiin järjestyksessä Ville Myllymaa, Heikki Mannila ja Kari Pikkusaari, marginaalien ollessa todella pieniä.

Superstock 600 SM / PM luokan kilpailun alkaessa rata oli jo lähes kuiva ja aiheutti kilpailijoille pientä päänvaivaa rengasvalinnoissa. Suurin osa valitsi kisaan kuivan kelin renkaan, joka olikin oikea vaihtoehto, radan kuivuessa todella nopeaan tahtiin. Kisan voitosta käytiin kovaa kamppailua Felix Nässin ja Pauli Pekkasen tarjotessa yleisölle parhaansa. Kolme kierrosta ennen ruutulippua, Pekkanen teki pienen virheen ja näin Nässi sai sellaisen edun, joka kesti maaliin saakka. Kimi Patova kuittasi 3. paikan, ajaen tasaiseti ja turvallisella marginaalilla ”yksinäistä” kilpailuaan.

Seuraavana kilpailunsa ajoivat Supersport 300 PM ja Moriwaki Cup luokan kilpailijat, yhdistettynä lähtönä. Tähänkin luokkaan olimme saaneet kansainvälisiä vieraita Ruotsista sekä Norjasta. Lähdön ylivoimainen voittaja oli Juho Kantola, Rasmus Nurmen ja Niko Lehtirannan taistellessa 2. paikasta maaliviivalle asti. Eroa maaliviivalla 0,1 sekuntia, tällä kertaa Nurmen eduksi. Moriwaki luokan osallistujia oli valitettavasti vain 2, jotka ratkaisivat sijoituksensa varsin omilla ajoillaan. Päivän nopeampi kilpailija oli Lenni Klemetti, Akseli Putkosen sijoittuessa toiseksi.

Superbiken dramatiikkaa

Superbike SM / PM pyörien startatessa päivän kilpailuunsa, rata oli jo täysin kuivunut, eikä rengasvalinnat aiheuttaneet päänvaivaa. Päivän ehdoton taidonnäyte oli Eeki Kuparisen nousu takarivistä taistelemaan podiumpaikoista. Eekille kävi pieni ”kämmi” aamun aika-ajoissa. Eekin olisi pitänyt ajaa vähintään 3 kierrosta hänen ajaessaan vain 1 kierroksen säästellessään renkaita uuden säännön aiheuttaessa pientä säästövelvoitetta ja siitä tuomaristo sääntöjen mukaan langetti hänelle lähtöruuturangaistuksen ja lähtöpaikaksi tuli viimeinen rivi.

Mutta se ei Eekiä haitannut, vaan Eeki nousi kierros kierrokselta kohti kärkeä. Jo startista johtopaikalle ampaisi Ville Valtonen, saaden peräänsä Niko Mäkisen. Ville hoiti kauden avauskisan näytöstyyliin ja voitti kilpailun. Kakkospaikasta käytiinkin sitten huikea taistelu, Eekin ja Nikon välillä. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Eeki oli Nikosta noin sekunnin perässä ja ratkaisu nähtiin sitten radan huippunopeasa shikaanissa, jossa Nikon ”eteen” tuli kierroksella ohitettava kuljettaja. Niko joutui ottamaan reilusti kaasusta pois, jolloin taas takaa tullut Eeki sai vetää urku auki ja pääsi näin shikaanin ulostulon jälkeen kuittaamaan Nikon. Maaliin tultiin järjestyksessä Ville Valtonen, Eeki Kuparinen ja Niko Mäkinen, marginaalien ollessa todella pieniä.

Retro Superbike luokan kilpailun hoiteli näytöstyyliin Raimo ”Ransu” Kesseli. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, kuka oli tämän luokan kuningas, niin ylivoimainen Ransu oli tällä kertaa. Suorituksen arvoa nosti myös se, että Ransu osallistui juuri ennen Retro Superbike lähtöä myös Superbike-luokan kilpailuun, jossa ajoi hienosti neljänneksi. Kova veto ikinuorelta ja aina iloiselta Ransulta. Kilpailun kakkospaikasta käytiin Ransun takana tiukka taistelu. Ari Lampinen hiillosti hienolla ajollaan Keijo Pietilää ja Lampisen mielestä kierrosten loppuessa ”kesken” Keijo Pietilä saapui maaliin kakkosena, ollen maalissa vain 0,8 sekuntia ennen Lampista. Lopputulokset täällä

Sivuvaunut

Päivän päätöslähtönä ajettiin huippuvauhtinen sivuvaunujen kilpailu. Kevään aikana on ollut hienoa seurata sivuvaunu luokan ”uutta” tulemista, kilpailijamäärien kasvettua voimakkaasti edellisistä kausista. Markku Artiolan tinkimätön työ luokan eteen on ollut korvaamatonta. Mukaan on saatu niin uusia kilpailijoita, kuin myös paluun tehneitä entisiä menestyjiä. Kun mukana on vielä maailmanmestaruus pareja on siis odotettavissa huippuvauhtia.

Päivän kilpailussa voitosta käytiin huima kamppailu Manninen / Manninen ja Päivärinta / Veräväinen välillä. Koko kilpailun johdossa ajanut Manninen / Manninen onnistui kuin onnistuikin löylyttämään Päivärinta / Veräväisen margiaalin ollessa maalilinjalla vain 0,2 sekuntia. Kolmantena maaliin ajoi pariskunta Timo Kallio / Jere Nupponen, ajaen kohtalaisen turvallisesti kolmannella paikalla koko kilpailun ajan.

Kilapilujen lopputulokset täällä. Kokonaisuudessaan hieno kauden avaus vaihtelevissa sääoloissa. Tänään sunnuntaina kilpailut jatkuva kello 13.00 starttaavalla päivällä. Tervetuloa mukaan...

Mikäli et jostain syystä pääse paikalle, kilpailuja voi seurata livenä racemonitorin kautta ja myös tulokset julkaistaan siellä. Tässä linkki sivuille. Aikataulu täällä. Mukavaa kisapäivää kaikille.