Dan Fisher oli ajamassa moottoripyörällään Interstate 95:ää heinäkuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1986 ja menossa Brevard Community Collegeen. Yhtäkkiä salama iski häneen ja repi hänen Palm Bayn poliisin univormunsa, raateli hänen olkapäätään ja kulki alas pitkin selkää. Hänen kätensä irtosivat ohjaustangosta ja hän lensi pois Kawasakinsa kyydistä maahan.

– Minulla oli kypärä, sadepuku, buutsit ja ajokäsineet. Näin kyllä millainen sää edessäpäin oli ja ajatelin, että oli järjetöntä ajaa tällaisessa säässä... ja se olikin todellisuudessa viimeinen asia, minkä muistan, kertoo nyt 66-vuotias Fisher Florida Todayn haastattelussa.

– Selvisin hengissä. Uskon, että minulla oli vain tuuria. Kerroin ihmisille, että olin siunattu, vielä ei ollut aikani lähteä, mies totesi.

Fisherin selviytymistarinalla on sitä enemmän merkitystä, kun viimeisen muutaman viikon aikana Floridassa on ollut poikkeuksellisen paljon ukonilmoja. Viime viikonloppuna lisäksi salamanisku surmasi moottoripyörällään matkassa olleen charlottalaisen Austin Leen. Salama iski hänen kypäräänsä jättäen siihen ammottavan reiän.

Lee kaatui tielle ja todettiin kuolleeksi.

Florida on Yhdysvaltain "salamakeskus", ja salamat ovat aiheuttaneet vuosien 2008-2017 välillä 47 kuolemantapausta. Asiantuntijat muistuttavat, että ukonilmalla kannattaa turvallisuuden vuoksi mennä sisätiloihin ja viimeisen salaman näkemisen jälkeen odottaa 30 minuuttia, ennen kuin menee ulos.

Fisher kertoo, että motoristin menehtyminen salamaniskuun herätti epämiellyttäviä tuntemuksia ja muistikuvia.

– Uskon, että minulla oli onnea, kun selvisin hengissä.

Useampi motoristi pysähtyi auttamaan häntä, heidän joukossaan oli ensiapukoulutuksen saanut opettaja, sydänhoitaja ja vieläpä ensiapulääkäri sekä radioteknikko, joka hälytti apua.

Salama jätti jälkensä ja poltti Fisherin oikean olkapään ja selkää; se poltti hermot ylijännitteellä.

– Voin kertoa, että minulla on perusteltua kunnioitusta salamoja kohtaan, Fisher vakuuttaa.

Ja muistetaanhan, että moottoripyörällä ajaminen ukkosen aikana ei ole turvallista. Moottoripyörä on kuin liikkuva ukkosenjohdatin toisin kuin auto, jonka metallikori muodostaa ikään kuin Faradayn häkin, joka suojaa sisälläolijoita.