"Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme päässeet sopimukseen Lahti Eventsin kanssa motocrossin MM-sarjan palaamisesta Suomeen. Suomen osakilpailun takana oleva tapahtumakonsepti on hyvin innovatiivinen, kunnianhimoinen ja kekseliäs. Me tuemme projektia innokkaasti. Tämä on ehdottomasti lajille hyväksi. Tähän yhtyvät varmasti myös kaikki muut osapuolet, joita osakilpailu koskettaa. On hienoa, että Lahti Events on päättänyt tuoda tapahtuman Kymiringin moottoriradalle, mikä tarkoittaa motocrossin lisäämistä radan lajikirjoon, kommentoi Daniele Rizzi, Youthstreamin operatiivinen johtaja.

Motocrossilla on syvät juuret Suomessa legendaarisine maailmanmestareineen. Viimeksi motocrossin MM-sarja vieraili Suomessa kesällä 2014 mieleenpainuvalla Hyvinkään osakilpailulla. Vuoden 2020 osakilpailu kääntää katseet jo tulevaan.

"MM-kilpailut ovat aina erittäin tärkeässä asemassa lajien tunnettavuuden lisäämisessä. Kun nuoriso pääsee katsomaan maailmantähtien lennokasta ajoa, herättää se mielenkiinnon ja varmasti halun kokeilla lajia. Heistä syntyy tulevaisuuden tähtemme ja mestariehdokkaamme. Sen lisäksi kilpailun saapuminen omalle maaperällemme antaa hyvät mahdollisuudet menestymiselle kovimmalla motocrossin MM-tasolla. Yleensä tämä on toiminut myös hyvänä motivaattorina lisäämään uskoa omien tavoitteiden saavuttamiselle ja valinnalle lähteä mukaan MM-sarjaan.

Moottoriliitto on erittäin iloinen siitä, että Lahti Events on valinnut juuri motocrossin kovimman tason kilpailun tuomisen tulevaisuuden moottoriurheilun keskeisimmälle ”areenalle” KymiRingille ", kommentoi Kurt Ljungqvist, Moottoriliiton toimitusjohtaja.

Made in Finland

Motocrossin MM-osakilpailu kisataan uudella KymiRingin moottoriradalla, joka sijaitsee vain 45 minuuttia Lahdesta ja tunti 30 minuuttia Helsingistä. MXGP Finland -tapahtumaviikonloppu tarjoaa kansainväliselle motocrosskansalle kaikista suomalaisimmat elementit: moottoriurheilun, ystävälliset ihmiset, turvallisen ympäristön ja luonnon järvineen ja metsineen.

"Motocrossin MM-osakilpailu on Lahti Eventsin ensimmäinen oma tapahtuma KymiRingillä ja luomme sillä nyt moottoriradalle tapahtumastandardit. Lahden alueen tapahtumayhtiönä voimme myös varmistaa tapahtumien näkymisen alueellisesti ", kommentoi Emilia Mäki, KOKO Lahden toimitusjohtaja.

Ice1Racingilla edessä kotikisa

Suomi on myös MM-sarjaa kiertävän Suomi on myös MM-sarjaa kiertävän Ice1Racing-motocrosstiimin koti. F1-kuljettaja Kimi Räikkösen omistamaa tiimiä johtaa vuoden 2009 motocrossin MM-mitalisti, yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista motocrossnimistä, Antti Pyrhönen. Tiimi tunnetaan tällä hetkellä MM-sarjassa nimellä Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

"MXGP:n paluu Suomeen usean vuoden tauon jälkeen on hienoa meidän tiimille, joka on Suomesta lähtöisin ja suomalaisomistuksessa. Mutta tiedän, että yhtä innoissaan tulevat olemaan myös kuljettajat, sekä muut ihmiset, jotka työskentelevät MM-sarjassa. MXGP on huippumoottoriurheilua parhaimmillaan ja suomalaiset tulevat näkemään hienon kilpailun.", sanoo tiimipäällikkö Pyrhönen.