Syykin on AMA:n mielestä selvä: sillä tavoin mainostetaan parhaalla mahdollisella tavalla moottoripyöräilyn käytännön etuja ja tarjotaan foorumi, jossa voidaan tuoda esille moottoripyöräilyyn vaikuttavia asioita.

– Aja töihin -päivä auttaa tuomaan esille omaa elämäntapaamme ja antaa mahdollisuuden jakaa innostuneisuutemme heidän kanssaan, jotka eivät aja moottoripyörillä, toteaa AMA:n pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Rob Dingman. – Työmatka-ajo erityisesti siihen tarkoitukseen tarkoitettuna päivänä korostaa moottoripyöräilyn ja sen elämäntavan positiivisia puolia.

Tapahtuman järjestävät odottavat yli miljoonan amerikkalaisen motoristin osallistuvan päivään normaalisti töihin moottoripyöräilevien lisäksi. Ja sehän lyhentää työmatka-aikaa, pienentää ruuhkia, säästää polttoainetta ja samoin infrastruktuuria autoihin, pakettiautoihin ja kaupunkimaastureihin verrattuna.

Tavallista isommat määrät moottoripyöriä teillä ja työpaikkojen parkkipaikoilla voi herättää työkavereiden ja muiden kiinnostusta ja antaa motoristeille mahdollisuuden kertoa, miten hauskaa ajaminen on, ja miten helppoa moottoripyörillä ja skoottereilla on ajaa liikenteessä ja pysäköidessä.

– Tässä päivässä ei ole kyse vain kapeasti rohkaisemisesta omaksumaan laajemmin moottoripyöräilyä kulkemisen muotona, toteaa AMA:n entinen hallituksen jäsen ja tapahtuman organisoija Andy Goldfine. – Kyse on ymmärtämisen – ja suvaitsevuuden – kasvattamisesta moottoripyöräilyä ja heitä kohtaan, jotka ovat valinneet tämän liikkumismuodon, ja niiden tukemisesta ja rohkaisemisesta, jotka haluavat ajaa moottoripyörillä.

Kansainvälinen "Aja töihin moottoripyörällä" -päivä järjestetään joka vuosi kesäkuun kolmantena maanantaina. Se tarjoaa motoristeille mahdollisuuden nostaa esille tärkeitä asioita, kun humalassa, huumeissa ajavat autoilijat, kännykän käyttö ajaessa, parkkitilojen tarpeen vähyys, kaistojen välissäajon laillistaminen jne, kerrotaan AMA:n tiedotteessa.

Ride to Work Day on voittoa tavoittelematon organisaatio. Lisää tietoa täällä.

Pitäisikö suomalaistenkin motoristijärjestöjen ryhtyä juhlistamaan tätä päivää julkisesti?