Visiirinpyyhkimen tarkoituksena on tietenkin parantaa näkyvyyttä ja siten turvallisuutta sadekeleillä ajettaessa. Kovassa sateessa näkyvyys saattaa heiketä todella voimakkaasti, ja kaikilla meillä on varmaan kokemusta siitä, miten vähän hanskansyrjällä pyyhkiminen visiiriä puhdistaa. Ja parhaimmillaankin apu on vain hetkellinen, vaikka kädessä olisikin hanskat, joissa on erikseen visiirin pyyhkäisyyn tarkoitettu osa. Lisäksi käsi on pyyhkimisen ajan jossain muualla kuin ohjaustangossa ja hallintalaitteilla.

Saatavilla on myös erilaisia kemiallisia aineita, joiden avulla vesi valuu helpommin visiiristä, mutta Wipeyn pitäisi olla huomattavasti toimivampi ratkaisu. Valmistajan sanoja lainataksemme, se on "suunniteltu pitämään visiirisi kristallinkirkkaana sadesäällä".

Eri vaihtoehdot.

Eri vaihtoehdot.

Wipey toimii paristoilla, ja yksi painallus käynnistää sen: "Lyön vetoa, että jopa James Bond olisi innostunut tästä pikku hilavitkuttimesta". Painalluksen pituus ratkaisee, pyyhkäiseekö laite vain kerran, ja pysähtyy, vai pyyhkiikö se jatkuvasti. Myös pyyhkäisyvälin voi määrittää 1, 3 tai 6 sekunnin mittaiseksi.

Wipeyn pitäisi valmistajan mukaan olla aerodynaaminen ja pienikokoinen, jopa 50 % pienempi kuin toimintakamera; lähes huomaamaton asennettuna. Lisäksi laitteen kiinnittäminen ja irrottaminen kestää vain sekunnin. Wipey painetaan kiinni visiiriin asennettuihin kiinnittimiin.

Ajoelo Wipeyn kanssa on helpompaa ja turvallisempaa.

Ajoelo Wipeyn kanssa on helpompaa ja turvallisempaa.

Slovenialaisen yrityksen taival valmistaa visiirinpyyhkimiä isossa mittakaavassa ei kuitenkaan ole alkanut lupaavasti. Se käynnisti toukokuussa Kickstarter-kampanjan tuotannon rahoittamiseksi, mutta joutui keskeyttämään sen heikon kiinnostuksen vuoksi. Yritys itse kertoo hinnoitelleensa tuotteen realistisesti, mutta ilmeisesti kuluttajan mielestä liian kalliiksi.

Niin tai näin, Wipey aikoo joka tapauksessa toteuttaa tuotteensa, ja selvittelee nyt vaihtoehtoisia tapoja rahoitukselle. Kuka tietää, ehkä se piakkoin avaa uuden rahoituskampanjan tämän epäilemättä kätevän lisälaitteen valmistamiseksi.

Oheinen video selventää laitteen ulkonäköä, kokoa ja toimintaperiaatetta mukavasti. Mikäli video ei näy, voit katsoa sen täällä. Lisää aiheesta Wipeyn kotisivuilla.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun joku suunnittelee sähköisen visiirinpyyhkimen rakentamista, eikä varmaan viimeinenkään. Aiheesta lisää tässä jutussa: Sähköisen visiirinpyyhkimen paluu - tästäkö uusi pelastus sadesäällä?