Kymmenen moottoripyöräilijän joukko kuului Jarheads Motorcycle Club -nimiseen moottoripyöräkerhoon. Kerhon jäsenet ovat entisiä merijalkaväen sotilaita ja heidän perheenjäseniään.

Onnettomuus tapahtui kun avolava-auto törmäsi vastaantulleisiin moottoripyöräilijöihin. Avolava-auton kuljettaja selvisi hengissä, vaikka hänen autonsa syttyi palamaan ja liekit löivät todella korkealle. 

Onnettomuuden uhrien joukossa oli myös kerhon puheenjohtaja. Kuolleet olivat iältään 42-62-vuotiaita.

Jarheads Motorcycle Clubin jäsenten oli tarkoitus osallistua Rollinsfordissa New Hampshiressa järjestettävään kokoontumisajoon noin 160 kilometrin päässä onnettomuuspaikalta.

Poliisin mukaan kaksi  onnettomuuteen osallisena ollutta henkilöä kuljetettiin uhrien lisäksi sairaalaan, he ovat kuitenkin jo päässeet sieltä pois.

Avolava-auton perässä oli ollut traileri.

Palava avolava-auto taustalla. Kuva Miranda Thompson.

Palava avolava-auto taustalla. Kuva Miranda Thompson.

Tapauksen tutkinta jatkuu, eikä onnettomuuden syistä ole vielä annettu tarkempaa tietoa, kuten ei myöskään siitä, onko alkoholilla tai huumausaineillea osuutta asiaan.

– Kun jotain tällaista tapahtuu, me kaikki tunnemme sen, totesi Cat Wilson, joka järjestää motoristien hyväntekeväisyystapahtumaa Massachusettsissä ja on joidenkin onnettomuuden uhrien ystävä.  – Ei ole tiiviimpää yhteisöä kuin meidän motoristiyhteisömme.

Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuusyksikkö lähettää paikalla tutkimusryhmän selvittämään onnettomuutta.

– Kyseessä on tragedia, totesi New Hampshiren osavaltion poliisipäällikkö Chris Vetter kertoi myöhään perjantai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa. – Se on tragedia kaikille, jotka joutuivat mukaan onnettomuuteen, samoin heidän perheilleen, teemme työtämme ja ajatuksemme ovat niissä ihmisissä, joiden elämään tämä tapahtuma vaikuttaa.

– Onnettomuuden silminnäkijät auttoivat uhreja mm. laittamalla kiristyssiteitä heille, ja yrittäen varmistaa, etteivät he liikkuisi, kertoo paikalle ajanut Miranda Thompson.

Asiasta uutisoivat laajasti monet amerikkalaiset mediat,  mm. WMUR TV