Kisassa etsitään bändiä, joka soittaa motoristihenkisesti hyvää musiikkia, joka voi nimestä huolimatta olla myös muutakin kuin rokkia. MP-rock semifinaaliin perjantaina 31.1.2020 MP-messuille valitaan 6-10 bändiä ja näistä karsiutuu tuomariston ja yleisön äänillä lauantaina 1.2.2020

MP-messuilla järjestettävään finaaliin pääsee kolme tai neljä bändiä. Semifinaaliin valikoidaan bändit etukäteen lähetettyjen YouTube-videoiden ja hakemuksen perusteella. Kisaan voi ilmoittautua 24.11.2019 asti. Viisi ensin ilmoittautunutta bändiä saa ilmaiset liput kerholleen tai yhteisölleen (max 50) MP-messuille.

– MP-messut on motoristien vuosittainen kohtaamispaikka, jonne tullaan katsomaan uusia moottoripyöriä ja varusteita. Pohjois-Euroopan suurimmilla moottoripyörämessuilla vieraili 57 000 motoristia. Messuilla on vahva sosiaalinen merkitys. Siellä nähdään tuttuja ja tavataan muita motoristeja. Perinteisesti messuilla raikaa rokki ja siellä viihdytään pitkään, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Helsingin Messukeskuksesta. – Tänä vuonna MP-messuilla oli MP-häät ja ensi vuonna panostetaan bändikisaan. Tavoitteena on aktivoida moottoripyöräkerhoja ja -yhteisöjä yhteiseen tekemiseen ja tuoda esille bändikulttuuria.

MP-rock-raatiin kuuluvat toimittaja Jone Nikula Radio Rockista, muusikko Olli Herman, Petrol Circus Custom Bike Show’n kokoaja Japi Åström ja MP-messujen ohjelmatuottaja Mari Katajamäki.

Raati valitsee semifinaaliin pääsevät bändit. Messuilla esiintyvistä bändeistä valitaan semifinaalissa perjantaina 31.1.2020 finaaliin lauantaina 1.2. pääsevät bändit. Semifinalistit julkaistaan tammikuun alussa ja yleisö voi äänestää suosikkiaan Radio Rockin sivuilla. Tuomaristolla ja yleisöllä on yhtä paljon ääniä.

Bändikisaan voi ilmoittautua www.mprock.fi sivustolta löytyvällä lomakkeella, johon liitetään YouTube-linkki. Hakuvaiheessa esitetty biisi ei tarvitse olla MP-messuilla esitettävä. Kappale voi olla omaa tuotantoa tai cover. Sivuilta löytyvät tarkemmat kisan säännöt.

MP 20 Moottoripyörämessut järjestetään 31.1. – 2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.