Kuljettaja, joka törmäsi lava-autollaan motoristiporukkaan, ja aiheutti 7 motoristin kuoleman ja kolmen loukkaantumisen viime perjantaina, pidätettiin Massachusettsissa. Volodymyr Zhukovskyy, ikä 23 vuotta, vangittiin kotoaan West Springfieldistä.

Häntä syytetään piittamattomuudesta aiheutetusta seitsemästä murhasta. 

Onnettomuudessa kuolleet henkilöt on nyttemmin nimetty. He ovat newhampshirelaiset  Michael Ferazzi, 62, Albert Mazza, 59, Desma Oakes, 42, ja Aaron Perry, 45, riversideläinen Daniel Pereira, 58 sekä lakevilleläinen aviopari Jo-Ann Corr ja Edward Corr. Kaikki lukuunottamatta Jo-Ann Corria olivat entisiä merijalkaväen sotilaita ja Jarheads Motorcycle Clubin jäseniä, New York Times kertoo.

Autokuskilla rikollinen menneisyys

Volodymyr Zhukovskyy on Ukrainan kansalainen ja hänellä on ennestään rikosrekisteri. Hän on ollut osallisena kahteen auto-onnettomuuteen, joissa hänet on todettu syylliseksi. Toisessa niistä hänen todettiin ajaneen autoa juopuneena. Lisäksi hänen on todettu syyllistyneen huumeiden hallussapitoon vuonna 2018.

Kun mies maanantaina pidätettiin, hänen kotoaan löytyi pakkauksia, joiden epäillään sisältäneen heroiinia, Washington Examiner selventää.

Maahanmuuttoviranomaiset ovat alkaneet selvittää hänen toimiaan, mikä tarkoittaa sitä, että hänet saatetaan karkottaa takaisin Ukrainaan. Tällä hetkellä hän on vangittuna.

Ajoi juopuneena toukokuussa

Zhukovskyy oli ajanut vuosimallin 2016 Dodge 2500 pickupilla, jossa oli perässä autojen kuljetukseen sopiva traileri, kun törmäsi 15 moottoripyörällä matkassa olleen 22 motoristin joukkoon.

Mies oli ajanut epävakaasti, ja ylittänyt kaksikaistaisen tien keskiviivan.

Zhukovskyy oli pidätettynä juopuneena ajamisesta 2013 ja hänen korttinsa oli hyllytetty. Pahempaa vielä, hänet pidätettiin toukokuun 11. päivänä kuluvaa vuotta juopuneena ajamisesta, USA Todayn mukaan.

Johti liikenneviranomaisen eroamiseen

Toukokuussa tapahtuneen juopuneena ajamisen olisi pitänyt johtaa siihen, että Zhukovskyyltä olisi otettu ajokortti pois. Ajokorttirekisteriä USA:ssa ylläpitävä viranomainen ei kuitenkaan toiminut näin, minkä seurauksena viraston johtaja Erin Deveney erosi.

Toukokuun 11. päivänä Zhukovskyy huudatti autoaan ja hyppi ympäri autoa, jolloin poliisi kutsuttiin paikalle. Mies kieltäytyi kemiallisesta testistä, minkä olisi pitänyt automaattisesti johtaa hänen korttinsa menetykseen, mutta Connecticutin viranomaiset eivät onnistuneet välittämään tietoa pidätyksestä liittovaltion järjestelmiin, jotta Massachusettsissa olisi osattu toimia niiden perusteella.

Osavaltion edustaja otti yhteyttä Massachusettsiin toukokuun 29. päivä, mutta se ei aiheuttanut toimenpiteitä, Boston Globen artikkelissa todetaan.

Aiheesta aiemmin: Seitsemän motoristia kuoli suuronnettomuudessa USA:ssa juhannusaattona