Moottoripyörien keräilemisen lisäksi John Anstice-Brownin harrastuksiin kuului kilpa-ajo ja hän saavutti jopa Britannian GT-mestaruuden vuonna 1972.

Osa Douglas-kokoelmaa.

Osa Douglas-kokoelmaa.

Anstice-Brown sijoitti moottoripyöräkokoelmansa varastoonsa Hitchinissä. Pyörät olivat eriasteisessa kunnossa. Hänen kuolemansa jälkeen hänen perheensä tarkasti kokoelman ja huomasi, että heillä oli käsissään suuri kokoelma erilaisia Douglasin malleja. Useimpien niistä olemassaolosta ei ollut mitään tietoa Douglasin omistajien klubin rekisterissä.

Huomattavimpia pyöriä ovat jotkut Douglas DT -kilpapyörät sekä erittäin harvinainen TT-replika.

Douglas oli brittiläinen moottoripyörävalmistaja, joka toimi vuosina 1907-1957 Kingswoodissa, Bristolissa. Tehtaan omisti Douglasin suku. Merkki oli erityisen tunnettu vaakasuoraan asennetusta vastakkaissylinterisistä (bokseri-)moottoreistaan. Toisin kuin BMW:ssä ne oli asennettu runkoon poikittain, kuten kuvista näkyy. Lisäksi he valmistivat speedway-pyöriä.

1927 Douglas Model SB27 sivuvaunulla. Hinta-arvio 5600-8900 euroa.

1927 Douglas Model SB27 sivuvaunulla. Hinta-arvio 5600-8900 euroa.

Vuosimallin 1927 Douglas Model SB27 "latolöytö" on täysin restauroimattassa, alkuperäisessä kunnossa ja varustettu alkuperäisellä Watsonian sivuvaunulla.

Se on ollut perheen omistuksessa vuoden 1950 puolivälistä, kuten näkyy tämän jutun mustavalkoisesta aloituskuvasta. Moottori pyörii, ja tuntuu, että puristukset ovat hyvin tallessa siitä huolimatta, että pyörää on viimeksi käytetty Banbury Runissa noin 1960. Mutta vaatii töitä, ennen kuin pyörän saa tiekuntoiseksi. Pyörä tulee täydellisenä varamoottoreineen.

Douglas DT5.

Douglas DT5.

Vuosimallin 1929 Douglas DT5 on varsinainen haaste. Se on ikoninen speedwaypyörä, jonka etupää on kunnostettu.

Huomattavin kymmenen Douglas-pyörän kokoelmasta on erittäin harvinainen noin vuosimallin 1926 Douglas TT Replica, jossa on DT-moottori ja Nortonin etuhaarukka.

1926 Douglas TT Replica

1926 Douglas TT Replica

Huutokauppaluettelon löydät täältä.

– Sellaisilla henkilöillä kuin John Anstice-Brown on todellinen keräilijävietti. Hänelle kuuluu kiitos Douglas-pyörien säilyttämisestä, se mahdollistaa sen, että olemme voineet paikantaa joitakin sellaisia pyöriä, jotka olivat häipyneet näkyviltä. Tämä myynti tarjoaa kultaisen mahdollisuuden hankkia yksi näistä Douglas-harvinaisuuksista, totesi H&H Classicsin mp-puolen johtaja Mark Bryan.