Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan poliisille ilmoitettiin liikenneonnettomuudesta Kuopion Kirkkokadulla tänään lauantaina 12.7. kello 17.40 aikaan.

Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että kevytmoottoripyörällä ajanut vuonna 1997 syntynyt mies oli keulinut Niemenkatua pitkin Väinölänniemen suunnasta Kirkkokadun risteykseen ja törmännyt Kirkkokatua pitkin sataman suuntaan ajaneen keski-ikäisen miehen kuljettaman henkilöauton oikeaan kylkeen.

Moottoripyörän kuljettaja oli loukannut itseään tapahtumaan nähden lievästi ja ajoneuvoihin oli tullut lievät vauriot.

Niemenkatu on nk. rännikatu ja sieltä Kirkkokadulle tultaessa on liikennemerkillä osoitettu väistämisvelvollisuus. Lisäksi kadun molemmin puolin on kerrostalot, jotka rajoittavat näkyvyyttä.

Silminnäkijähavaintojen mukaan pyörä oli tullut Niemenkatua Kirkkokadun risteykseen etupyörä ilmassa ja hiljentämättä nopeutta.

Poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa epäiltynä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena moottoripyöräilijän osalta. Poliisi selvittää tutkinnassa mm. moottoripyöräilijän käyttämää nopeutta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapaukseen.