”Olen tuntenut Kennyn pienestä pitäen ja olen saanut seurata vierestä, kuinka tiedot ja ajotaidot ovat kehittyneet koko ajan. Nyt avautui tällainen hieno mahdollisuus päästä läheltä seuraamaan ja auttamaan Kennyä”, kertoo Vesa Kallio Kallio Racingiltä.

Aiemmin pienemmillä pyörillä ajanut Kenny aloitti vuoden 2018 loppupuolella harjoitukset 600 kuutioisella Yamahalla ja tässä vaiheessa oli siis aika miettiä tulevaa.

”Kallio Racingin osaaminen varsinkin tässä kokoluokassa on maailman parasta, joten tuntui loogiselta ratkaisulta perustaa kaudelle 2019 Kallio Racing Junior tiimi,” tiimipäällikkönä Kallio Racing Juniorissa toimiva Kennyn isä Teemu Koskinen kertoo.

”Kennyllä oli aikaisemmin hankaluuksia pienempien pyörien kanssa johtuen hänen pituudestaan, mutta tähän SuperSport600 -luokkaan Kennyn koko ja ulottuvuus tuovat etuja, kunhan vain saadaan koko kapasiteetti hyödynnettyä. Nyt harjoitellaan tekemistä ja opiskellaan isolla pyörällä ajamista monen pikkupyörävuoden jälkeen. Tämä on sellainen tutustumisprojekti tähän sarjaan,” Vesa Kallio summaa.

Kauden 2019 ensimmäinen kilpailu jäi Kennyltä ajamatta, sillä ikäraja ei ollut vielä täyttynyt. Kauden toiseen kilpailuun Barcelonassa päästiin kuitenkin jo mukaan ja viime sunnuntaina ajettiin kauden 2019 kolmas osakilpailu Espanjan Valenciassa. Alkukauden kokemukset ovat olleet positiivisia, kisoissa on paljon osallistujia ja taso on hyvä.

Viimeisimmässä kisassa ensimmäiset mutkat eivät menneet ihan nappiin ja Kenny tipahti viisi sijoitusta alaspäin. Kisan edetessä hän pääsi kuitenkin tekemään ohituksia ja ajoi maaliin sijalla 20. Ero kärkeen oli vajaa 3 sekuntia kierroksella ja kisan loppuaika oli 10 sekuntia pienempi, kuin mitä Kennyn kauden ensimmäisessä kisassa Barcelonassa. ”Tässä sarjassa kärjessä ajavat MM-tason lähtöjä omaavat kaverit,” Vesa Kallio kertoo kilpailun tasosta.

Kenny Koskinen:

Kenny ja tiimi. Kuva: Pepe Sanch

”Ensinnäkin, on hienoa saada tehdä töitä henkilöiden kanssa joilta tietoa löytyy paljon. Yhteistyö tuntui heti sujuvalta. Valencian viikonloppu oli hyvä ja opin paljon, vaikka kuumuuden takia oli vähän vaikeaa ja pito vaihteli paljon. Paransin kuitenkin askel askeleelta läpi viikonlopun. Sain kisassa pienen virheen takia huonon lähdön ja jouduin hidastamaan ekoissa mutkissa ruuhkan takia, enkä ajanut kilpaa niistä sijoista mistä olisin halunnut.”

”Nyt tehdään kovasti töitä, että saadaan kurottua eroa pienemmäksi myös seuraavassa kisassa, joka käydään Aragonissa heinäkuun lopulla. Menestyminen vaatii pitkäjänteistä ja periksiantamatonta työtä ja uskoa omiin kykyihin sekä tekemiseen. Minusta on tärkeää olla mukana junioritoiminnassa ja opettaa heille kaikki tiedot ja taidot jotka itsekin tietää. Junioreissa on tulevaisuus ja on hienoa nähdä, että laji kiinnostaa myös tulevaisuuden lupauksia.” Vesa Kallio pohtii.