Joskus vanhat ovat parhaimmillaan sellaisenaan, etkä halua pilata niitä. Oheisten kuvien hienon Brough Superiorin on restauroinut näyttämään entistämättömältä merkin parhaisiin spesialisteihin kuuluva entisöijä Simon Miles.

Pyörän hinnan arvioidaan nousevan noin 112 000 - 167 000 euroon H&H Classicsin heinäkuun 30. päivänä National Motorcycle Museumissa Birminghamissa järjestämässä huutokaupassa.

Vuosimallin 1932 Brough Superior 680 Black Alpinen restaurointi maksoi huomattavasti enemmän kuin normaali entistäminen. Puuhassa käytettiin paljon alkuperäisiä osia.

Se on toinen vain kahdesta pyörästä, jotka Simon Miles on restauroinut siten, että iän mukanaan tuoma patina näkyy. Tällä hetkellä voimistuu trendi, jonka mukaan pyörien ulkonäkö pyritään säilyttämään mieluummin alkuperäisenä kuin että ne näyttäisivät siltä kuin hohtaisivat uutuuttaan.

Toinen trendi, joka näyttää entisestään valloittavan huutokauppamaailmaa on, että täysin restauroimattomista pyöristä maksetaan sama tai jopa enemmän kuin restauroiduista malleista.

– Syy tähän kehitykseen saattaa olla siinä, että tarjolla on yhä vähemmän restauroimattomia pyöriä pohtii H&H Classicsin Mark Bryan.

Tähän Broughiin lisää kiinnostavuutta se, että kaikki numerot ovat oikein, ja sen mukana tulee poikkeuksellisesti viisi vanhan tyylistä lokikirjaa, jotka kertovat tarkasti pyörän omistajien historian. Normaalisti niitä on mukana korkeintaan yksi.

Pyörän ensimmäinen omistaja oli herra Ireson, joka vain  ajoi pyörän Broughin tehtaalta, ja myi sen takaisin George Broughille 1934.

Pyörä näyttää huikealta "restauroimattomine" ulkonäköineen ja myydään huutokaupassa 30.7. Täysin ajokuntoiseen pyörään voi tutustua lisää täällä.

1932 Brough Superior 680 Black Alpine

1932 Brough Superior 680 Black Alpine