Pyörän koko nimi on Curtiss Zeus V8, ja pyörän idea on perua Glenn Curtissin legendaarisesta vuosimallin 1907 V8-moottoripyörästä. Curtiss ajoi pyörällä nopeusennätyksen 219 km/h, joka pysyi voimassa 20 vuotta ja antoi hänelle tittelin "Maailman nopein mies".

Glenn Curtiss V8 vuodelta 1907.

Alkuperäinen Glenn Curtissin V8 vuodelta 1907.

Curtissin nykyinen design-johtaja Jordan Cornille selitti uutta "V8"-akustoa.

– Kun akkukennot pakataan kahdeksan sylinterinmuotoisen tornin sisään ja asennetaan levenevään säteittäiseen V-muotoon, niin emme pelkästään pysty toistamaan Glennin ikonisen V8:n muotokieltä, vaan myöskin saamme samalla aikaan maksimaalisen akkujen jäähdytyksen. Tässä tapauksessa ei ole olemassa minkäänlaista kompromissiä muodon ja toimivuuden välillä.

Curtiss Zeus V8.

Curtiss Zeus V8.

Pyörän akkujen kapasiteetti on 16,8 kW ja moottorin teho 217 hv. Vääntöä on luvassa 200 Newtonmetriä. Pyörä tulee myyntiin vuonna 2020, jolloin sen hinta Yhdysvalloissa on 66 000 euroa.

Curtiss Zeus V8.

Curtiss Zeus V8.

Uusi pyörä on merkin ensi hyppäys sähköisten loistomoottoripyörien luokkaan, ja mikäli myynti saavuttaa tavoitteet luvassa on lisää mielenkiintoisia malleja.

Curtiss Zeus V8.

Curtiss Zeus V8.

Sähkömoottoripyörän kehitystyön rahoittaakseen yritys on perustanut rahoitushankkeen WeFunderiin, kerrotaan Curtissin tiedotteessa.

Curtiss Zeus V8.

Curtiss Zeus V8.

Yritys toimii Leedsissä, Alabamassa. , Curtiss Motorcycle Company is on a mission to best express customers’ dreams, desires, and aspirations.

Curtiss Motorcycle Companyn sivuile pääset tästä.