Ducati-kuljettaja ja nelinkertainen Pikes Peakin mäkikisan voittaja Carlin Dunne menehtyi traagisesti kesäkuun 30. päivänä vain muutamia metrejä ennen maaliviivaa kolarin seurauksena.

Pikes Peakin kisaorganisaatio ja Ducati North America perustivat GoFundMe-joukkorahoituspalveluun tilin tukeakseen Carlin Dunnen äitiä Romieta tänä vaikeana aikana.

Carlin Dunnen menetys koetaan kautta koko kansainvälisen moottoripyöräily- ja kisayhteisön.

Joukkorahoituskampanja käynnistyi kisaorganisaation johdon lahjoittamalla 932 dollarin summalla, ja tavoitteena on saada kokoon 100 932 dollaria. Luku 932 edustaa hypoteettista uutta rataennätyksen aikaa 9 minuuttia ja 32 sekuntia, jonka Carlin Dunne olisi saavuttanut, mikäli ei olisi joutunut traagisen tapaturman uhriksi juuri ennen maalilinjaa.

Joukkorahoitussivustolla on myös nähtävissä Carlin Dunnen viimeinen videoblogi, minkä hän tallensi vain päivää ennen kisaa samoin kuin tunteellinen tribuutti hänen kanssakilpailijoiltaan, jotka osoittivat hänelle kunnioitustaan palkintojenjakoseremonian aikana. He osoittivat hänelle kunnioitustaan sekä mentorina, ystävänä, kilpailijana että kisaikonina ja puhuivat siitä, miten hän oli vaikuttanut heidän elämäänsä.

Sen lisäksi, että oli tunnettu menestyksestään Pikes Peakista, Carlin Dunne oli intohimoinen motoristi. Hän otti osaa ja voitti Baja 500 - kisan, osallistui Score Baja 1000:een, oli yksi ensimmäisiä, joka ajoi läpi La Carrera Panamericanan, kilpaili Super Hooligan -sarjassa Bonnevillen nopeusviikoilla, oli pioneeri freeride mountain bikingissa ja toimi liikekumppanina Ducati Santa Barbarassa. Lisäksi hän teki mp-stuntteja televisioon ja elokuviin.

Kaikki hankkeen kautta saatavat varat menevät suoraan Carlinin äidille. Joukkorahoituskampanjan keruuaika on noin kuukausi, ja se on saavuttanut jo viiden päivän jälkeen noin 3/4 tavoitteestaan.

Carlin Dunnen muistokampanjan sivulle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin: Traaginen kuolinonnettomuus Pikes Peakin mäkikisassa: nelinkertainen voittaja Carlin Dunne kolaroi johtopaikalta vain metrejä ennen maalia