Lahden seudulla asuvilla, mökkeilevillä tai vierailevilla on heinäkuussa harvinainen mahdollisuus päästä luovuttamaan verta viikonloppuna. Yleensä verenluovutustilaisuuksia järjestetään ainoastaan arkipäivinä, kerrotaan Lahden Moottoripyörämuseon tiedotteessa.

Kesäkuukausinakin vapaaehtoisia verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä keskimäärin 700-800. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi syöpäpotilaiden hoidossa, synnytyksissä, keskosvauvoille sekä leikkauksissa ja onnettomuustilanteissa.

Veripalvelu on tehnyt yhteistyötä motoristien kanssa verenluovutuksen puolesta jo vuosikymmeniä.

- Motoristit ovat tottuneet tekemään hyvää ja auttamaan silloin kun on tarve. Nyt jokaisella on hieno mahdollisuus antaa oma panoksensa tärkeän asian puolesta Moottoripyörämuseolla, sanoo museon perustaja ja tapahtuman ideanikkari Riku Routo.

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 21.7. klo 12 – 17 (Veistämönkatu 1, Niemen satama, Lahti). Soveltuvuutensa verenluovuttajaksi voi testata etukäteen osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.

Arkipäivisin verta voi luovuttaa Lahden veripalvelutoimistolla (Kauppakeskus Trio, avoinna ma, ke, to klo 11–18, ti ja pe klo 11–17).