Kyse on Uti bôgda -sarjan jaksosta numero 7: "Puhetta nopeuskamerasta".

Tapahtuu Länsi-Göötanmaalla jossain, missä ainakin kaksi metriä leveälle hiekkatielle on asennettu yliherkäksi viritetty nopeusvalvontakamera, joka reagoi jopa polkupyörään. Paikalliset ei niin välkyt maalaisveljekset pyrkivät naruttamaan kameraa pyörittämällä sähköporaan liitettyä vasaraa nopeaan tahtiin tutkan edessä. Salamanvälke ja lopulta verkkohäiriö saavat veljekset uskomaan, että he onnistuvat tekemään kameran toimintakunnottomaksi ja saavat filmin siitä loppumaan.

Mikäli SVT:n puffivideo ei näy alla, voit katsoa sen Facebookissa täällä.

Koko seiskajaksoa leimaa erilainen toilailu kyseisellä ylinopeuskameralla. Mukaan mahtuu myös Thelma & Louise -tyyppinen kohtaus sekä kameran vienti pubiin ihailtavaksi. Kiirunassa sijaitsevan nopeusvalvontakameravalvontayksikön väki seuraa ihmeissään langattomasti toimivan kameran kulloinkin näyttämää kuvaa ja kerääntyy lopulta kuin Sohvaperunoissa juomaan kahvia ja kommentoimaan tapahtumia.

Tekohammasvaroitus: kannattaa ottaa tekarit suusta ennen koko tv-jakson katsomista. Koko jakson voit katsoa SVT:n sivuilta täältä.