Hoidon keskeyttäminen tehtiin neljä päivää sen jälkeen, kun Ranskan korkein oikeus kumosi Pariisin oikeuden päätöksen aloittaa uudelleen ruokinta, että Yhdistyneet Kansakunnat voisi tutkia tapausta.

Vuonna 2008 Francois Lambertin kolari auton kanssa aiheutti neliraajahalvautumisen, ja hän oli vegetatiivisessa tilassa siitä lähtien. Hän eli täysin keinoruokinnan ja nesteytyksen varassa. Lambert kuoli viime torstaina sairaalassa Reimsissä, Pariisissa.

Tapaus on herättänyt huomiota ympäri Eurooppaa, ja jopa YK on vedetty mukaan. YK:n ihmisoikeuksien komissio on ottanut yhteyttä Ranskaan pitkittääkseen lopullista päätöstä, kunnes he olisivat tutkineet asian kunnolla. Ranskan terveysministeri oli kuitenkin todennut, ettei ole sidottu komission toimintaan.

Riitaa käytiin myös perheen sisällä: Lambertin vaimo ja muut hänen puolen sukulaisensa olisivat sallineet miehen poismenon, mutta Lambertin katoliset vanhemmat taistelivat katkerasti saadakseen pidettyä tämän elossa.

Vanhemmat olivat myös ryhtyneet äärimmäisiin keinoihin, kuten hakeneet syytettä poikaansa hoitaneelle lääkärille, jotta hoito jatkuisi.

Oikeudellinen kamppailu alkoi 2013. Kesäkuun 28. päivänä Ranskan korkein oikeus antoi lopulta lääkäreille luvan lakata keinotekoisesti ruokkimasta Lambertiä. 

Tietämättään miehestä, joka makasi tiedottomana sairaalan sängyssä tuli keskushenkilö keskustelussa, joka lopulta muutti Ranskan lainsäädäntöä kuolemansairaiden potilaiden osalta vuonna 2016. Uusi laki sallii lääkäreiden lopettaa elämää ylläpitävät hoidot mukaan lukien keinoruokkiminen ja nesteyttäminen. Se ei kuitenkaan laillista eutanasiaa tai avustettua itsemurhaa.

Asiasta kertoi ensin CBS.