Nuoret ihmiset Marseillessa ovat tehneet ilkivaltaa heittämällä sähköpotkulautoja mereen huvin vuoksi, pakottaen kaupungin suurimman sähköpotkulautojen vuokrausfirman palkkaamaan väkeä valvomaan merenrantaa.

Markkinajohtaja Lime, joka on operoinut maakunnassa tammikuun alusta on palkannut neljän henkilön tiimin haastamaan jokaisen nuoren, joka käyttää sähköpotkulautaa vaarallisesti tai on aikeissa heittää sellaisen mereen.

Ilkivalta havaittiin, kun nuori paikallinen sukeltaja Adrien Painchaud, löysi sähköpotkulautoja meren pohjasta sukelluksen aikana. Hän myös pyysi yrityksiä nostamaan skootterit, joiden hän kertoi voivan aiheuttaa vaarallista saastumista.

Hän kertoi, että asia on ajankohtainen, koska paikalliset nuoret ihmiset ottavat niitä ja huvittelevat heittelemällä niitä mereen. Ongelma on erityisesti siinä, että niissä on litiumakut, jotka pahimmillaan voivat räjähtää joutuessaan veden alle, mikä aiheuttaa vaaraa sekä kaloille että uimareille.

Hän myös pahoitteli, että jotkut sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset totesivat vain, ettei heillä ole keinoja nostaa niitä ylös merestä.

Sukeltaja kertoi siitä lähtien ottaneensa tehtäväkseen oman potkulautojen "kalastusmissionsa" muiden paikallisten asukkaiden kanssa, kertoo Connexion France.

Limen valvontatiimin johtaja Jérôme Poulet totesi, että skoottereita mereen heittävät lapset ovat iältään noin 8-14-vuotiaita.

Lime on myös ryhtynyt muihin toimiin ilkivaltaa vastaan. Se on mm. tehnyt mahdottomaksi lopettaa sähköpotkulaudan vuokrausta, mikäli laite on lähellä merenrantaa vuokrauksen päättyessä. Yrityksen sähköpotkulautoja on pian vuokrattu jo miljoona kertaa pelkästään Marseillessä. 

Sähköpotkulautojen käyttö on yhdistetty moniin kuolemantapauksiin Ranskassa. Hallitus onkin esitellyt lakiluonnoksen tilanteen helpottamiseksi. Siihen kuuluu mm. niiden käytön kieltäminen kokonaan jalkakäytävillä ja jalankulkualueilla. Samalla niiden käyttöä teillä on rajoitettu, ja niissä on pian oltava turvavalot sekä rajoitettu maksiminopeus.