Mennyt viikonloppu alkoi heikosti, perjantaina ajetuissa harjoituksissa Kainulainen ajoi 18.sta ja perjantaina vielä surkeammin mennyt aika-ajo oikeutti vain 21:een lähtöruutuun. Kun viivalla on yli 30 kisakuskia ja kärkikymmenikön erot todella pieniä, kaukana oleva lähtöruutu tuo turhia lisähaasteita tiukkaan kilpailuun, missä pienetkin asiat saavat ison merkityksen.

– Lauantain lämmin keli nosti pyörän lämmöt todella korkeaksi, joten kisan aikana jouduin taktikoimaan. Jättäydyin hieman imusta ja kyttäsin itselleni varmat ohituspaikat. Onnistuin niissä sisulla", kertasi Kirsi Kainulainen huikean kisan jälkeen taisteltuaan lauantaina itsensä yhdeksänneksi.

Kirsi ja media. Kuva: Henk Mannes.

Kirsi ja media. Kuva: Henk Mannes.

Sunnuntain kisa oli lauantain toisinto, sillä erotuksella, että Kainulainen taisteli itsensä pykälää ylemmälle, ollen kahdeksas. Kainulainen oli syystäkin tyytyväinen.

– Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen viikonlopun antiin. Vaikka aika-ajoissa oli vaikeaa, pettymyksekseni olin vasta 21., niin siitä huolimatta olin eilen yhdeksäs ja tänään sunnuntaina kahdeksas. Tänään taistelin seitsemännestä paikasta ihan kalkkiviivoille asti, mutta tällä kertaa edellä ajanut kaveri oli parempi. Tämä on tasoni tällä hetkellä.

Onnistumisen Iloa. Kuva: Henk Mannes.

Onnistumisen Iloa. Kuva: Henk Mannes.

Olen erittäin iloinen ja onnellinen, että olen pystynyt ottamaan vihdoin ja viimein tällaisen kehitysaskeleen, nousemaan tähän ja säilyttämään paikan top 10:ssä. Tällä hetkellä kaikki menee koko ajan parempaan suuntaan. Toki vielä on paljon parannettavaa, mutta toivon että loppukaudella kykenen ottamaan vielä yhden askeleen eteenpäin, nousemaan viiden parhaan joukkoon.

Kirsi ja Hessel vd Glind. Kuva: Henk Mannes.

Kirsi ja Hessel vd Glind. Kuva: Henk Mannes.

Iso kiitos mekaanikolleni, Hesselille (Vd Glind), Henkelille (Mannes) ja kaikille teille, jotka jaksatte tukea minua ja olla suurella sydämellä mukana tässä touhussa. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista, Kirsi päättää.

Seuraavaksi Kirsi Kainulainen nähdään Ow-cupin osakilpailussa Ranskan Dijonissa, joka ajetaan 26.-27. heinäkuuta.

Kirsi Kainulainen. Kuva Henk Mannes.

Kirsi Kainulainen. Kuva Henk Mannes.