Kauhajoella kilpaillaan Sotkan moottoristadionilla, missä on aiemmin järjestetty cross countryn kansallisia kilpailuja. Tulevana lauantaina monipuolisessa maastossa kilpaillaan Suomen mestaruussarjan (A-luokka) pisteistä. Lisäksi jaossa on naisten, alle 20-vuotiaiden (U20) sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien (V40, V50) Suomen Cup -pisteitä. Mukana ovat myös kansalliset luokat nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60), classic, B ja harraste.

Kilpaileminen käynnistyy naisten, nuorten, 60-vuotiaiden veteraanien ja classicin tunnin mittaisella kilpailulla kello 9:00.

Toisena starttina nähdään 50-vuotiaiden veteraanien ja harrasteen kaksituntinen kilpailu kello 10:30.

Lauantain päättää Suomen mestaruussarjan kaksituntinen kilpailu kello 13:00. Samassa starttiryhmässä ajavat myös alle 20-vuotiaat, 40-vuotiaat veteraanit sekä B-luokka.

Lähtö tapahtuu asfalttiradalta, mistä kurvataan muutaman kymmenen metrin jälkeen hiekkapohjaiseen mutkaan. Luvassa on niin metsää kuin motocrossrataa ja laskettelurinteen niittypohjaa. Maastosta löytyy muun muassa turvepohjaa ja savihiesua. Muutama kivikkokin on tiedossa. Maali sijaitsee samalla suoralla kuin lähtö.

Remes ja Kärkkäinen maailmanmestareina mukana

Suomen mestaruussarjan osakilpailuun on ilmoittautunut kymmenen kuljettajaa, joten he kaikki pääsevät SM-pisteille. Kirkkaimpana tähtenä ja ennakkosuosikkina on Tuusulan Moottorikerhon Eero Remes, joka on enduron kolminkertainen maailmanmestari. Tällä hetkellä Remes on MM-sarjassa viidentenä. Remes voitti cross countryn SM-sarjan ensimmäisen osakilpailun Parolannumella huhtikuussa. Hän ei osallistunut Vesivehmaan osakilpailuun toukokuussa, mutta kyseinen kilpailu keskeytettiin ennenaikaisesti eikä Suomen Moottoriliitosta ole annettu päätöstä, huomioidaanko kilpailun tulokset SM-sarjassa vai ei.

Eero Remes, Parolannummi, kuva Marko Vihriä.

Eero Remes, Parolannummi, kuva Marko Vihriä.

Kauhajoella nähdään myös muun muassa hallitseva Suomen mestari, Turun Moottorikerhon Miro Lehto sekä enduron EM-sarjassa tänä vuonna kilpailevat Espoon Moottorikerhon Roni Salin ja Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) Peetu Juupaluoma. Niin ikään kansainvälistä kokemusta omaava ja tuore superenduron Suomen mestari, Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen on mukana.

Salin oli SM-avauksessa toinen, Hänninen neljäs ja Lehto viides.

Naisten luokassa vahvin ennakkosuosikki on enduron naisten viime kauden Euroopan mestari ja maailman cup -voittaja, Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen. Hän myös voitti cross countryn naisten Suomen Cup -avauksen.

Motocrossin naisten Suomen Cupissa tänä vuonna kaikki erät nimiinsä vienyt Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi on vahva tekijä myös cross countryssa. Kärkkäisen ja Mertsalmen takana Parolannummella kolmanneksi ajanut Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvist on lukeutunut naisten offroadin kärkinimiin vuosikausia.

Kauhajoelle on ilmoittautunut 12 naiskuljettajaa.

Alle 20-vuotiaiden Suomen Cup -osakilpailuun on lähdössä harmittavan vähän ajajia, vain neljä. Heistä JSMK:n Pyry Juupaluoma voitti kauden avauksen ja on ennakkosuosikki.

40-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -lähdössä nähdään yhdeksän ajajaa. Hallitseva mestari, Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Mika Karma voitti Parolannummella. Kovaa vastusta hänelle tulevat todennäköisesti antamaan kauden avauksessa toiseksi sijoittunut Mäntän Seudun Moottorikerhon Marko Leponiemi, neljänneksi ajanut Hämeenlinnan Moottorikerhon Santeri Kätkytniemi sekä vitospaikalla ollut Hyvinkään Moottorikerhon Lari Lehtiö, joka puolestaan johtaa motocrossissa 45-vuotiaiden Suomen Cupia. Kauhajoella on mukana yhdeksän ajajaa.

50-vuotiaiden Suomen Cup -osakilpailussa nähdään 16 kuljettajaa. Luokka ehti ajaa edellisessä osakilpailussa Vesivehmaalla koko kilpailun, mutta Suomen Moottoriliitosta ei ole vahvistettu luokan pisteiden kohtaloa. Näin ollen taulukossa on tämänkin luokan, kuten SM-sarjan sekä naisten, 40-vuotiaiden veteraanien ja alle 20-vuotiaiden kohdalla vain avausosakilpailun tulokset. Johdossa on Keski-Suomen Moottorikerhon Kari Hirvimäki ennen Numibia Racing Teamin Karri Tikkasta ja hallitsevaa mestaria, Nummelan Moottorikerhon Martti Ståhlia. Heistä Hirvimäki ja Ståhl ovat ilmoittautuneet Kauhajoelle.

Harraste on kilpailun suurin luokka 59 ajajalla. Luokassa ovat mukana isäntäseura Kauhajoen Moottorikerhon edustajat Ari-Pekka Huhtala, Jani Ojantola ja Riku Reiniö.

Koko kilpailuun on ilmoittautunut 154 ajajaa. Lähtöluettelo on nähtävillä Suomen Moottoriliiton Motti-palvelussa täällä.

SM-sarja on Suomen Moottoriliiton alainen arvosarja, joka kulkee tänä vuonna nimellä SML Mobius SM Cross Country. Sarjan yhteistyökumppaneita ovat Mobius, Duell, Bike & Boat World, Biolan, Brandix, KTM, Mitas, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena ja Xracing.

Sotkan SM CC-kisa / SML Mobius SM Cross Country 3/4-osakilpailu 27.7.2019

Sotkan Moottoristadion, Kisatie 30, Kauhajoki (Sotkantie 300, Kauhajoki). Tapahtuman löydät Facebookista täältä.

Kauhajoen Moottorikerho ry,  www.kauhajoenmoottorikerho.fi.

SML Mobius SM Cross Country 2019

  • 27.4. Panssari CC SM X, Kangasalan Moottorikerho & ISDE Tukiryhmä
  • 25.-26.5. VGN 2019 EC / SM, Salpausselän Moottorikerho
  • 27.7. Cross Country SM Kauhajoki, Kauhajoen Moottorikerho
  • 19.10. Cross Country SM Säkylä, Rauman Seudun Moottorikerho