Haavistolla oli tuttu ennakkoasetelma Imatran osakilpailuun lähtiessään. Hän oli jättänyt kauden toisen osakilpailun väliin MM-sarjan takia, joten työ muiden kärkikuljettajien piste-etumatkan kiinni kuromiseksi jatkui neljännessä osakilpailussa.

Haavisto onnistui ensimmäistä kertaa kauden aikana ajamaan ruutulipulle ykkösenä kummassakin MX2-erässä. Team SVH:n Yamaha-kuljettaja oli kahdessa aiemmassa osakilpailussaan voittanut kummassakin yhden erän ja heittänyt toisen ykköstilan romukoppaan kaatumisen takia.

Imatran sunnuntai käynnistyi Haaviston osalta erittäin harmittavasti. Hän ehti kellottaa MX2-luokan nopeimman kierrosajan, kunnes hän kaatui rajusti radan alkuosan hyppyrissä, josta hypätään pitkälle alamäkeen. Haaviston vasen polvi sai osumaa rytäkässä.

- Tunsin heti, että nyt sattui polveen. Vielä ensimmäisen erän tutustumiskierroksella mietin, lähdenkö erään lainkaan. Lähdin, mutta heti alkukierroksilla jalkani osui maahan ja polvi sattui niin paljon, että meinasin keskeyttää, Haavisto kuvailee.

Dynaset-urheilija Haavisto ajoi kuitenkin sitkeästi kummatkin erät, ja siis voitokkaasti.

- Jalkaa piti varoa tosi paljon, joten ajaminen ei ollut nautinto. Polvessa tuntui kipua jokaisessa hyppyrissä ja patissa. Radan pehmeä etuosa oli sinänsä kiva, mutta takaosan kova pohja oli reikäinen ja vaikea, eikä polvikipu tehnyt ajamisesta ainakaan helpompaa.

Haavisto nousi SM-sarjassa kolmanneksi. Eroa kärkeen siirtyneeseen Imatran Moottorikerhon Matias Vesteriseen on 22 ja toiseksi pudonneeseen Espoon Moottorikerhon Emil Silanderiin 13 pistettä. Erävoitosta saa 25 pistettä, ja kautta on jäljellä kaksi osakilpailua, eli neljä erää.

- Hyvä, että voitin. Minulla on edelleen mahdollisuus Suomen mestaruuteen.

SM-kauden viides, eli toiseksi viimeinen osakilpailu järjestetään Alavuden hiekkaradalla sunnuntaina 11. elokuuta. Kausi päättyy Porin hiekalla sunnuntaina 1. syyskuuta.

Haaviston kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna MM-sarjan merkeissä Tsekin Loketissa, missä ajetaan kovalla ja mäkisellä saviradalla. Haavisto on kilpaillut radalla aiemmin EM-tasolla, ja hän pitää radasta.

Tulokset Imatra SM-osakilpailusta 4/6 täältä.

Jere Haavisto #142

Ylöjärveläinen Jere Haavisto (s. 16.2.1999) on kilpaillut EMX250-luokan EM-sarjassa vuodesta 2015 alkaen. Kauden 2019 hän aloitti samassa sarjassa, mutta siirtyi kesällä MX2-luokan MM-sarjaan. Haavisto edustaa italialaista i-Fly JK Yamaha -tiimiä.

Suomessa Haavisto kilpailee MX2-luokan SM-sarjassa Team SVH:n (Suupohjan Varaosa ja Huolto Oy) väreissä.

Haavisto voitti EMX150-luokan EM-hopeaa kaudella 2014. Aikuisten MX2-luokan Suomen mestaruuden Haavisto vei kaudella 2017, jolloin hän oli myös EMX250-luokan EM-sarjassa 12.

Kausi 2018 meni käytännössä kokonaan ohi olkapäävamman takia.

Seuraa Haaviston kilpauraa: www.jerehaavisto.fi, www.facebook.com/jerehaavisto142, www.instagram.com/jerehaavisto