Harley-Davidson ilmoitti laskevansa koko vuoden 2019 myyntiennustettaan 212 000 - 217 000 pyörään. Aiempi ennuste oli 217 000 - 222 000 pyörää.

Toisen vuosineljänneksen myynnin laskun taustalla ovat kohonneet tullit sekä heikko kysyntä Yhdysvalloissa.

Harley laski myös liikevoittomarginaalin odotustaan eli sitä, paljonko yritys tekee voittoa myytyä dollaria kohti, kun siitä on vähennetty tuotannon  operatiiviset kustannukset. Yritys odottaa liikevoittomarginaalinsa laskevan koko vuoden osalta 6 - 7 prosenttiin aiemmasta 8 - 9 prosentista.

Ennusteiden muutos aiheutti 4 prosentin laskun yrityksen osakkeiden arvoon ennen pörssien avautumista käydyssä kaupassa.

Harleyn haasteet Yhdysvalloissa, mistä tulee yli puolet sen myynnistä, ovat ennallaan. Ydinasiakkaisto on vanhenemassa käsiin ja nuoren asiakaskunnan houkuttelemiseksi ei tunnu löytyvän viisastenkiveä.

Yhdysvaltain vähittäismyynti putosi peräti 8 % viime vuoden vastaavasta jaksosta.

Ongelman vakavuutta ja demografisen haasteen astetta kuvaa se, että raskaitten, isojen moottoripyörien valmistajan osakekurssi on laskenut 46 % viidessä vuodessa. Saman jakson aikana S&P 500 on noussut 50 %.

Kotimaisten ongelmien lisäksi Harley joutuu kärsimään Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin aloittamasta kauppasodasta. Sen lisäksi, että Valkoinen talo nosti tuontiteräksen ja -alumiinin tulleja, mikä johti myös yhdysvaltalaisen teräksen ja alumiinin hinnannousuun, EU nosti Yhdysvalloissa valmistettujen pyörien tullia 6 prosentista 31 prosenttiin viime vuoden kesäkuussa.

Kiina puolestaan nosti amerikkalaisvalmisteisten pyörien tullin 30 prosentista 55 prosenttiin maiden välisessä kauppasodassa.

Tämä tarkoitti toiselle kvartaalille 34,4 miljoonan dollarin lisäkustannuksia pelkistä tulleista ja aiheutti vähittäismyynnissä peräti 12,5 % pudotuksen Euroopassa. 

Kehittyvillä markkinoilla H-D:n myynti nousi sentään 7,6 %, mutta maailmanlaajuisesti pudotus oli kaikkiaan 8,4 % viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.

Välttääkseen EU:n tullit, Harley vie pyörät sinne jatkossa Thaimaan tuotantolaitokseltaan.

H-D onnistui jaksolla osakekohtaisen voiton osalta ylittämään analyytikkojen konsensus-arvion 1,20 dollaria eli päätyi 1,23 taalaan per osake. Viime vuodesta EPS laski kuitenkin merkittävästi, sillä se oli 1,45 dollaria.

Nettotulos oli 195,6 miljoonaa dollaria, vuotta aiemmin 242,3 miljoonaa. Liikevaihto laski 1,53 miljardista 1,43 miljardiin dollariin eli 6 %.