MV Agusta suunnittelee pyörät, ja sen tavoitteena on valloittaa premium-segmentti loputtoman suurilta ja kasvavilta markkinoilta. Pyörien teollinen tuotanto rakennetaan yhdessä Loncinin kanssa, joka on markkinajohtaja moottoripyörien tuotannossa Aasiassa. 

Kuten kaikki MV Agustan tuotteet, tuleva neljän mallin tuoteperhe ilmentää ainutlaatuista MV Agustan DNA:ta, sen ainutlaatuista saundia ja ajodynamiikkaa, jotka luovat vahvan siteen uusiin kuljettajiin, MV Agustan torstai-aamuisessa tiedotteessa hehkutetaan.

Loncinin ja MV:n strateginen liittouma mahdollistaa MV Agustalle sen, että se pystyy laajentamaan nykyistä tuoteportfoliotaan. Tavoitteena on kasvattaa globaalisti merkin kuljettajakuntaa laajentumalla Aasiaan Loncinin kanssa saavutetun kumppanuuden avulla.

Yhteistyö on merkittävä edistysaskel MV:n kasvusuunnitelmassa. Yrityksen tavoitteena on laajentaa brändin saatavuutta ja kiihdyttää myyntiä sekä tulevien pienikuutioisempien että merkin nykyisen tuotevalikoiman, 675-, 800- ja 1000-kuutioisten mallien osalta.

Kuulostaako tutulta? Samaa virttähän on laulanut myös Harley-Davidson jo vuoden verran, se on vain keskittyneempi kehittämään sähkömoottorisiakin malleja.

Tulevat MV:n pienemmät mallit tulevat myyntiin merkin jälleenmyyjille vuoden 2021 loppuun mennessä.

Yhteistyö Loncinin ja MV:n välillä ei rajoitu pelkästään uuden tuoteperheen kehitystyöhön, vaan italialaisvalmistaja avustaa kiinalaista kumppaniaan pääsemään premium-segmentin markkinoille 800-kuutioisilla malleillaan. MV Agusta kehittää Loncinille VOGE-tuoteperheen, josta tulee merkin premium-brändi.

VOGE-brändin alle tulevat pyörät ovat moottoreiltaan keskikokoisia ja suurempia.

Yhteistyö on vastaus moottoripyörämarkkinoiden muuttumiseen ja kehitystyön kalleuteen. Loncinin myötä MV saa myös paljon asiantuntemusta Kiinan ja Aasian markkinoista.

– Strateginen allianssi on tärkeä askel lujittamaan visiotamme MV Agustan tulevaisuudesta. Ajatuksenamme on jälleen vahvistaa johtoasemamme hienoimpien premium-pyörien osalta, ja samalla laajentaa asiakaskuntaamme tarjoamalla laajempaa tuotevalikoimaa tekemättä kompromissia ainutlaatuisen muotoilun ja suorituskyvyn osalta, MV Agustan pääjohtaja Timur Sardarov totesi allekirjoitustilaisuudessa.