Pikes Peakin kansainvälisen mäkikisan direktoraatti kokoontui pohtimaan vuoden 2019 tapahtumaa. Se päätti, että selvittääkseen moottoripyöräkisan pitkän aikavälin elinkelpoisuuden, ensi vuonna ei järjestetä mäkikisaa moottoripyörille. Tällöin kilpailun järjestäjät voivat kerätä dataa ja analytiikkaa ruotiakseen läpikotaisin sen puuttumisen vaikutuksen kokonaistapahtumaan.

– Moottoripyörät ovat olleet osa Pikes Peakin kisaa viimeisen 29 vuoden ajan, ja niiden historia "America's Mountainilla" (Pikes Peak) juontaa juurensa avajaiskisaan vuonna 1916, kertoo kisadirektoraatin puheenjohtaja Tom Osborne.

– Siitä huolimatta moottoripyöräkisa ei ole ollut vuotuinen tapahtuma. Ne ovat osallistuneet kisaan 41 vuotena niistä 97:stä, jolloin olemme kilpailleet Pikes Peakilla. Nyt on hetki, jolloin on katsottava tiukasti kisan joka aspektia, mukaan lukien moottoripyörät, ja päätettävä, onko aika muuttaa tapahtumaa.

Kisadirektoraatti jatkaa vuotuisen kisan aineiston tutkimista ja tekee moottoripyörien mukaantulosta tulevilta vuosilta lopullisen päätöksen vuoden 2020 lopulla, kerrotaan Pikes Peakin kisaorganisaation tiedonannossa.

Moottoripyörien historiasta Pikes Peakin kisassa kertovaan pdf:ään voit tutustua täällä.

Aiheesta aiemmin: Traaginen kuolinonnettomuus Pikes Peakin mäkikisassa: nelinkertainen voittaja Carlin Dunne kolaroi johtopaikalta vain metrejä ennen maalia