Tampereella eilen keskiviikkona 16.7.2 kello 20.00 Pispalan valtatien ja Pohjanmaantien risteyksessä oli moottoripyörä pysähtyneenä liikennevaloihin ajosuunta länteen. Moottoripyörän takaa oli tullut henkilöauto, joka oli törmännyt moottoripyörään. Törmäyksen voimasta moottoripyörä oli törmännyt edelläolevaan, myöskin liikennevaloihin pysähtyneen henkilöauton perään.

Moottoripyörään törmännyt auto oli törmäyksen jälkeen poistunut vauhdilla paikalta lännen suuntaan. Poistuneen auton rekisterikilpi oli jäänyt törmäyspaikalle. Onnettomuuspaikalta paennut auto tuli poliisipartiota vastaan Tesoman valtatiellä ja poliisiauton havaittuaan lähti ajamaan karkuun käyttäen ylinopeutta.

Uhkaavaa käytöstä

Auto pysähtyi Puolukkakujalle Tohloppiin. Auton kuljettaja lähti tulemaan uhkaavasti kohti poliisia käskyistä huolimatta, mutta totteli lopulta käskytystä. Auton matkustajan paikalta nousi mies jonka käytös oli myöskin uhkaavaa, ei totellut käskytystä joten poliisi joutui käyttämään oc-kaasua vastarinnan murtamiseksi. Auton matkustajaa epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Auton vuonna 1993 syntynyttä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, virkamiehen vastustamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikennepaosta tieliikenteessä.

Moottoripyörän kuljettaja, johon auto törmäsi, loukkasi itseään. Pakoauton kuljettaja ja matkustaja otettiin rikosperusteisesti kiinni.