Phil Daniels näytteli elokuva Quadropheniassa Jimmyä, työväenluokkaista "modia", joka vihaa mihinkään johtamatonta työtään ja vanhempiaan. Ainoa syy elää ja hengittää ovat bileet, pillerit ja hänen skoottereilla ajelevat ystävänsä. Vuonna 1979 julkistettu Quadrophenia kuvaa vuoden 1964 väkivaltaista yhteenottoa, joka käytiin modien ja heidän arkkivihollistensa rockereiden välillä vuonna 1964 Brightonissa.

Yhteenotto tapahtui 50 vuotta sitten. Kaikkien tuntema the Who -yhtye viettää niinikään 50 juhlavuottaan, ja heidän konseptialbuminsa rock-ooppera nimeltään Quadrophenia vuodelta 1973 toimi filmin soundtrackina, ja itse asiassa koko elokuva pohjautuu löysästi tämän tupla-albumin tarinaan. Levyn sisältämä tarina nimittäin pohjautuu juurin näihin Brightonissa ja Lontoossa tapahtuneisiin modien ja rockereiden skismoihin.

Nimi Quadrophenia viittaa albumin päähenkilön Jimmyn persoonallisuuden nelijakoisuuteen, ja levy kertoo samalla tavallaan the Whon neljän jäsenen persoonallisuuksista. Nimitys Quadrophenia on samalla lääketieteellisen termin skitsofrenia synonyymi.

Nyt myytävänä oleva skootteri-replica on rakennettu promamaan Quadrophenian DVD-julkaisua. Niiden takana oli elokuvayhtiö ja ne valmisti tunnettu skoottereiden rakentamiseen erikoistunut David John Wyburn. Hän käytti replikoitten teossa aitoja alkuperäisiä Lamretta Series 3 -malleja, jotka olivat noin vuodelta 1966.

Nyt myynnissä oleva kopio on numero 2, ja sen mukana tulee tuotantoyhtiön käsikirjoittajan Alan Fletcherin allekirjoittama aitoustodistus. Uskotaan, että jäljellä olevat kopiot ovat olleet the Whon ja Oasis-yhtyeen Liam Gallagherin omistuksessa.

Kopio on maalattu oikean väriseksi ja sen rekisterinumero on filmissä nähty "KRU 251". Lisäksi se on varustettu kaikin alkuperäisessä leffassa nähdyin tykötarpein. Pyörän hinnan odotetaan liikkuvan huutokaupassa 17 000 - 21 000 euron kieppeillä.