Vesterinen, 17, ajoi 125-kuutioisten pyörien EMX125-luokan viimeisen osakilpailun erissä sijoille 29 ja 27. KTM Motorsport Finlandin kuljettaja ei onnistunut keräämään pisteitä, joille yltämiseen olisi tarvittu eräsijoitus 20 parhaan joukkoon. EM-sarjan normaalin käytännön tavoin Uddevallassa ajettiin aika-ajojen jälkeen ensimmäinen erä lauantaina ja toinen sunnuntaina.

- Kaaduin ensimmäisen erän starttimutkassa rajusti, mutten onneksi loukannut itseäni. Lähdin siitä muiden perään ja nousin jo ok, mutta sitten tein virheen ja putosin pari sijaa, Vesterinen kuvailee.

- Toinen lähtönikään ei ollut hyvä, mutta pysyin pystyssä ja ajoni kulki. Olin jo nousemassa 20 parhaan joukkoon, kun pyöräni etuiskunvaimentimessa oleva starttinappi jumiutui jostain syystä. Etuiskarit eivät sen takia toimineet muutamaan kierrokseen ennen kuin iskarisuoja hajosi ja keula vapautui. Tipuin ongelman takia useita sijoja.

Vesterinen piti Uddevallan radasta ja hän oli tyytyväinen ajovauhtiinsa viikonlopun aikana, mutta harmilliset ylimääräiset tapahtumat pilasivat lopputuloksen.

Vaikea EM-kausi

Koko EM-kausi sisälsi seitsemän osakilpailua, joista Vesterinen keräsi pisteitä kolmessa. Imatran kupeessa Ruokolahdella asuva nuorukainen oli EM-lopputuloksissa 25. Paras osakilpailu Vesterisellä oli kauden toinen koitos Italian Trentinossa, missä hän ajoi erissä yhdeksänneksi ja seitsemänneksi. Yhteistuloksissa hän oli kahdeksas.

Kauden aikana pisteitä tuli kertaalleen Ranskassa ja molemmissa erissä toiseksi viimeisessä osakilpailussa Belgiassa.

Kyseessä oli Vesterisen kolmas kausi EMX125-luokan EM-sarjassa, mutta ensimmäinen, jolloin hän osallistui kaikkiin osakilpailuihin. Viime vuonna hän ajoi parhaimmillaan kauden viimeisessä erässä neljänneksi Hollannissa ja oli EM-loppupisteissä 27. Kaudella 2016 hän ei yltänyt pisteille.

- EM-kaudesta jäi huono maku, koska en yltänyt sille tasolle, mille pyrin. Tavoitteeni oli kymmenen parhaan joukossa. Kauteen mahtui yksi erinomainen kilpailu, missä myös muuten tuskaa tuottaneet lähtönikin onnistuivat, Vesterinen kertoo.

- Ajollisesti olen mielestäni mennyt tänä vuonna eteenpäin aiemmasta, mutta toisaalta lähtöni ovat olleet monessa kisassa surkeita. Startteihin on mahtunut kolareita, kaatumisia ja omia virheitä. Joukon takaa on todella vaikea nousta ja tehdä kunnon tulosta.

EMX125-luokan EM-sarjaa kiersi tänä vuonna aktiivisesti myös Orimattilan Moottorikerhon Wiljam Malin, joka ei kuitenkaan yltänyt EM-pisteille.

Euroopan mestaruuden voitti italialainen Mattia Guadagnini.

Vesterisen suunnitelmat ensi kauden suhteen ovat vielä avoinna. Hän ei kuitenkaan jatka enää 125-kuutioisella, kaksitahtisella pyörällä, vaan siirtyy 250-kuutioisen, nelitahtisen pyörän satulaan. EMX250-luokan EM-sarjaan osallistuminen on mahdollista, mutta vielä ei ole aika tehdä päätöksiä asian suhteen.

Suomen mestaruusjahdin viimeinen etappi Porissa sunnuntaina

Vesterinen on kilpaillut jo tänä vuonna Suomen mestaruussarjassa orimattilalaisen Team Motopalvelun joukoissa 250-kuutioisella nelitahtisella KTM:llä, jolla hän on MX2-luokassa toisena. SM-kausi päättyy tämän viikon sunnuntaina Porissa, missä Vesterinen ja sarjaa johtava Espoon Moottorikerhon Emil Silander mitä suurimmalla todennäköisyydellä ratkaisevat mestaruuden kohtalon keskenään.

- Porissa on hieno, pehmeä hiekkarata, jonne tulee kisapäivän aikana hyvin pattia. Taistelen mestaruudesta, mutta keskityn myös kisan voittamiseen, Vesterinen painottaa.

Sunnuntaina edessä on SM-päätöksen lisäksi Porin Yyterin radan jäähyväiskilpailu, sillä vuosikymmeniä käytössä ollut rata suljetaan tämän kauden päätteeksi.

Kauden viimeisen SM-osakilpailun kilpailuerät käynnistyvät sunnuntaina kello 11:30. Liput maksavat 10 euroa / päivä, 15 euroa / kaksi päivää, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Porin Moottorikerhon isännöimä rata sijaitsee osoitteessa Vauhtimontuntie 1, Pori.

EM-tulokset ja -loppupisteet löydät täältä.