Harjoituksissa vauhtia löytyi, mutta aika-ajoissa suoritusta ei onnistuttu saamaan ihan nappiin ja lähtöpaikaksi määräytyi 27. ruutu. Aika-ajojen jälkeen pyörään tehtiin muutoksia ja radan hankalimpiin kohtiin mietittiin ratkaisuja. Muutokset olivat toimivia, sillä sunnuntain warm upissa Kenny löysi taas hyvän luoton pyörään ja paransi omaa parasta aikaansa, mikä lupaili hyvää kisaa ajatellen.

Sunnuntain kisassa Kenny otti hyvän startin ja onnistui tekemään tärkeitä ohituksia heti kilpailun alussa, näin hän oli jo muutaman kierroksen jälkeen kiinni pistesijakamppailussa. Kennyn ajo kulki hyvin läpi kisan ja viimeisellä kierroksella tehdyt kaksi loistavaa ohitusta viimeistelivät mahtavan kilpailun. Ruutulipulle Kenny ajoi sijalla 11, ollen omassa luokassaan kymmenes.

Kenny radalla, kuva Pepe Sanchis.

Kenny radalla, kuva Pepe Sanchis.

 

– Tuntui uskomattoman hienolta, että poika pystyi ajamaan tällaisen kisan täällä Albacetessa. Nämä onnistumiset tuovat aina lisää itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Vaikka kyllä sitä itseluottamusta oli havaittavissa jo kisapäivän aamunakin, kun tämä 15-vuotias Kenny oli lyönyt vetoa, että tänään ajetaan pisteille ja niinhän niitä pisteitä myös tuli, kertoo Vesa Kallio tyytyväisenä Kallio Racingiltä.

Kenny Koskinen:

Kenny. Kuva Pepe Sanchis.

Kenny. Kuva Pepe Sanchis.

– Tämän viikonlopun tavoite oli päästä pistesijoille ja se saavutettiin. Harjoituspäivinä parannettiin askel askeleelta ja perjantaina vauhti oli kohdallaan, mutta lauantain aika-ajoon tehty muutos pyörään ei toiminutkaan toivotulla tavalla ja aika-ajon tulos oli aika huono.

Sunnuntain warm uppiin pyörän säätöjä muutettiin ja tuntuma oli paljon parempi, joten tiedettiin, että kisassa voidaan taistella hyvistä sijoituksista. Kisa oli pitkä ja lämmin, mutta olen tosi iloinen, että pystyin niin kaukaa lähtöruudukosta nousemaan niinkin hyville sijoituksille. Eli nyt todella hyvillä fiiliksillä seuraavaan kisaan Navarraan.

Kallio Racing Junior tiimin kausi jatkuu 5. - 6.10.2019 Espanjan Navarrassa.

Kilpailun tulokset täällä