Mistä tarkkaan ottaen on kysymys?

– Track Punk Racing välittää Alastarolla 7.- 8.9.2019 järjestettävän jokamiesluokan (Star Service Cup) viimeiset lauantaina ja sunnuntaina ajettavat osakilpailut live-lähetyksenä, eli jokainen voi seurata kotisohvalta suoraa lähetystä Alastaron radalta ja jos ei juuri tuolloin ehdi ruudun ääreen, niin lähetys on katsottavissa myöhemminkin. Luvassa on tiukkaa kamppailua ja väkevää vääntöä, sillä sarjamestaruuden voi tässä vaiheessa vielä kuitata useampikin kuljettaja, hehkutti Track Punk Racingin tallipäällikkö Sami Vieltojärvi.

 

Mistä idea tähän suoraan lähetykseen?

– Koska laji kaipaa näkyvyyttä, eikä Suomessa ole pitkään aikaan missään Road Racing -luokassa kukaan tehnyt mitään tällaista, niin me päätettiin tehdä tämä sitten itse. Mitään MotoGP-, Maikkari- tai Yle -tason tuotantoa ei ole tulossa. Tämä tehdään ihan "DIY- (Do It Yourself) ja jokkishengessä", eli kännykkäkuvaa ja Racemonitor-dataa. Tällaista mitä tällä rahalla, eli ilmaiseksi, saa. Toivon mukaan tällä tavalla tämän vauhdikkaan lajin pariin löytyy uusia katsojia, sekä myös tietenkin lisää kuljettajia ensi kaudelle, kommentoi Vieltojärvi ideaa lähetyksen tekemisestä.

Tarkempi lähetysaikataulu ilmoitetaan lähiaikoina. Katso jokamiesluokan viimeinen osakilpailu suorana lähetyksenä! Aikataulut ja live-lähetys löytyvät täältä.

Mikä on jokamiesluokka?

– Usein luullaan, että jokkista, eli jokamiesluokkaa ajetaan vain autourheilun puolella, mutta sitä ajetaan myös moottoripyörillä. Kyseessä on matalan kynnyksen road racingin, eli ratamoottoripyöräilyn kilpailuluokka, johon kuka tahansa voi osallistua ihan tavallisella katupyörällä. Osa kilpailuista ajetaan SM-sarjan yhteydessä, joten jokkiskuskit pääsevät kokemaan samat puitteet kun Suomen RR-huippukuljettajat. Jos on aina halunnut ajaa kilpaa moottoripyörällä, niin vielä ehtii osallistua. Kilpailukausi huipentuu finaaliin Alastaron moottoriradalla. Kisa järjestetään moottoripyöräilyn tuki ry:n (www.mp-tuki.fi) ratapäivien yhteydessä 7.-8.9.2019. Kokemuksen karttuessa jokamiesluokasta on helppo siirtyä ajamaan Finnish Road Racingiin SM-sarjaa, kertoi vielä Sami Vieltojärvi lopuksi.

Alastarolla on Jokamiesluokan kahdessa lähdössä jaossa vielä 40 pistettä. Tämänhetkisen pistetilanteen voi katsoa täältä: https://www.roadracingsm.fi/dz/documents/RR_SM_sarja_2019_pistetilanne_18.8.2019.pdf

Yksi live-lähetyksen puuhamiehistä, Riku Turunen nähdään Alastaron radalla jokamiesluokassa Track Punk Racing -teamin hengessä. Kuva: Track Punk Racing