Jämsäläinen voitti Heinolassa kauden toiseksi viimeisen kilpailupäivän ja samalla varmisti Euroopan mestaruudet sekä Junior E1-luokassa että myös EM-sarjan yleiskilpailussa. Kytönen oli kahdella ensimmäisellä kierroksella ongelmissa kierroksen kakkospätkän kanssa, ja kun viimeiselle kierrokselle lähdettiin, oli hän yleiskilpailussa neljäntenä ja mestaruuden varmistus oli lipumassa viimeiselle kilpailupäivälle. Husqvarna-kuljettaja näytti kuitenkin viimeisellä kierroksella, että mestaruudet eivät tulleet vahingossa ja nousi yleiskilpailun voittoon 15 sekunnin erolla. Samalla Kytönen otti täydet pisteet myös SM E1-luokasta ja johtaa SM-sarjaa nyt 21 pisteellä.

Roni Kytönen. Tuplamestarin onnea. Kuva: Kytönen Motorsport.

Roni Kytönen. Tuplamestarin onnea. Kuva: Kytönen Motorsport.

– Nyt on kyllä aika mahtava fiilis, kun sain varmistettua tänään jo myös yleiskilpailun mestaruuden. Kakkospätkä oli vaikea kahdella ensimmäisellä kierroksella ja hävisin siinä aikaa. Päätin sitten, että viimeisellä kierroksella laitan kaiken peliin ja otan hieman hallittuja sekä hallitsemattomia riskejä. Tällä kertaa se kannatti, tuore Euroopan mestari Kytönen iloitsi.

Junior U21-luokassa Peetu Juupaluoma, 19, ajoi tänään kuudenneksi ja varmisti samalla itselleen EM-pronssimitalin luokasta. SM-tuloksissa Juupaluoma oli niin ikään kuudes ja varmisti sillä sijalla itselleen myös SM-pronssin E1-luokasta.

Peetu Juupaluoma.

Peetu Juupaluoma. Kuva: Kytönen Motorsport.

– Vaikea päivä oli. En saanut rytmiä ajoon ja eroa tuli kärkeen liikaa. Silti täytyy olla tyytyväinen EM- ja SM-pronssiin! Huomenna vielä crossierä. Kiitos tiimille ja huollolle sekä reitillä kannustaneille, Peetu Juupaluoma kertoi.

Pikkuveli Pyry Juupaluoma, 16, loisti tänään jälleen polulla ja ajoi EM U21- sekä SM E1-luokissa molemmissa kolmanneksi. EM-sarjassa Pyry nousi ennen huomista loppucrossia neljänneksi.

Pyry Juupaluoma.

Pyry Juupaluoma. Kuva: Kytönen Motorsport.

– Todella hyvä päivä. Aamulla heti oman luokan pohjat. Ajo kulki hyvin koko päivän vaikka kaaduin kakkospätkällä kaksi kertaa, EM-sarjassa tällä hetkellä neljäntenä oleva Pyry Juupaluoma totesi.

Roni Salin, 22, kaatui rajusti ensimmäisellä kierroksella kakkospätkällä, mutta taisteli silti päivän maaliin ja oli lopulta eilisen tapaan Junior E2/3-luokassa neljäs. EM-pisteissä Salin jatkaa huomiseen loppucrossiin viidentenä.

Roni Salin.

Roni Salin. Kuva: Kytönen Motorsport.

– Aika surkea päivä. Jäykkää ajamista ja liikaa virheitä sekä sitä kautta isompia lippoja missä tuli myös vähän kipeätä. Huomenna loppucrossi, toivottavasti homma onnistuu huomenna edes, hieman pettynyt Salin kertoi.

Huomenna Heinolassa kaasutellaan EM-sarjan kauden päätöspäivä loppucrossin merkeissä.