Andrew Jessop on Braddanin kunnan kunnanvaltuuston puheenjohtaja, on todennut keskusteltuaan kunnan rakennusviraston kanssa, että TT-radan reittiä pitäisi muuttaa saaren tiestön rappeutumisen lopettamiseksi. Hanke vaatisi myös töitä infrastruktuurin osalta.

Jessopin kommentti on seurausta siitä, että paikalliset asukkaat ovat kertoneet turhautumisestaan nykyisestä tilanteesta, jossa vain yksikaistainen ajorata mahdollistaa kulkemisen saarta kiertävän Mountain Course- kisaradan sisäpuolelta ulos ja päinvastoin kisan aikana. Samaa tietä käyttää myös kisayleisö, mikä tarkoittaa tietenkin melkoisia tungoksia.

Jessopin mukaan kuntalaiset ovat turhautuneita ja vihaisia tungoksesta ratatiellä. Keskusteluissa kuntalaisten kanssa on selvinnyt, että nämä joutuvat viettämään tunninkin tungoksessa aina kerrallaan ennen pääsyä tielle.

Jessop on paitsi kunnanvaltuuston puheenjohtaja, myös TT-kuljettajien yhdistyksen jäsen. Se on hyväntekeväisyysjärjestö, joka hankkii varoja ja jakaa niitä loukkaantuneille kuljettajille ja heidän omaisilleen. Joten miehellä ei ole mitään kilpailuja vastaan – hän vain kuuntelee paikallisia asukkaita, jotka ilmaisevat huolensa liikennetilanteen suhteen.

Luvassa onkin jo muutoksia infraan, mm. tien rakentaminen kaksikaistaiseksi ja riittävän leveäksi. Morebikes uskoo kuitenkin, ettei legendaariseen kisareittiin kosketa lähivuosina.