Aamun warm upin jälkeen, jossa Marc Marquez oli nopein, ja Jorge Lorenzo päätyi hänestä puolentoista sekunnin päähän, Hondan tehdastiimi lähti kisaan luottamusta uhkuen.

Marquez sai lentävän lähdön ja siirtyi neljänneksi ensimmäiseen mutkaan mennessä, edeten pian kolmospaikalle. Kierroksella neljä hallitseva maailmanmestari kapusi kakkossijalle ja kavensi edessä ajavan Fabio Quartararon etumatkaa alle sekuntiin. Ranskalainen ajoi lopulta vain kaksi kymmenystä edellä, ja Marquez vain väijyi takana odottaen sopivaa hetkeä hyökätäkseen. Kun jäljelläolevien kierrosten määrä väheni, valtaa pitävä mestari alkoi hivuttautua lähemmäs ja antoi kasvavaa painetta nuorelle ranskalaiskuljettajalle.

Viimeisen kierroksen alussa Marquez päästi RC213V pyöränsä tehot valloilleen ja sujautti ohi ykköskurvissa. Lopulta Marc Marquez voitti Quartaroa 0,903 sekuntia ja palasi ykköspalkintopallille.

Voitto vei miehen 93 pistettä edelle mestaruushaastaja Andrea Doviziosoa. Jäljellä on vielä kuusi kisaa tällä kaudella.

Ottamalla 77. voittonsa Marquez myös nousi kaikkien aikojen MotoGP-voittotilastossa jo sijalle neljä, Mike Hailwoodin tilalle.

Hondan tehdastallin Jorge Lorenzo oli puolestaan kisassa 14, mikä osoittaa sitä, että hän alkaa olla toipunut aiemmasta loukkaantumisestaan. Viisinkertainen maailmanmestari epäilemättä palaa vielä kärkikahinoihin Aragonissa.

Hondan etumatka Misanon jälkeen valmistajien kisassa on 60 pistettä kakkosena olevaan Ducatiin.

Marc Marquez:

– Rehellisesti sanoen tiesin, ettei minun ollut välttämätöntä voittaa, koska Rins oli ulkona, ja Dovizioso oli kaukana takanamme, mutta minulla ylimääräistä motivaatiota. Pyrin vain pysymään niin lähellä Fabiota kuin voin, ja lopussa pohdin yrittääkö ohitusta vai ei. Viimeisellä kierroksella päätin mennä. Tiesin, että Fabio oli erittäin nopea kolmossektorilla, joten iskin ennen sitä ja suljin kulman niin tarkkaan kuin voin. Fabio ajoi hyvin vahvan ajon tänään. Ajoin niin älykkäästi kuin pystyin, ja lopulta voittaminen Italissa oli tosi hienoa, mutta vielä hienompaa se, että minulla on 93 pisteen etumatka.

Edit: 16.9. klo 21.17: korjattu San Marinon GP-kisa Italiaan Misanon radalle sekä Fabio Quartararon nimen oikeinkirjoitusasu. Kiitos lukijallemme palautteesta!