Moni suomalainenkin motoristi tuntee saksalaisen moottoripyöräkauppaketju Louisin, joka myy monenmoista tuotetta tarvitsevalle. Lukijamme Jari vinkkasi oheisesta Louisin myymästä VCI Folding Garagesta, mikä kaiketi kääntyy "taiteltavaksi talliksi". Ihan niin hienosta ratkaisusta ei ole kyse, vaan paremminkin pussista, jonka sisään moottoripyörä laitetaan talveksi.

"Talli" on ilmatiivis ja käsitelty sisäpuolelta korroosion estävällä aineella, joka riittää käyttöön parin talven ajan, sen jälkeen käsittely pitää uusia.

Louisin VCI Folding Garage.

Louisin VCI Folding Garage. Pyörän laitto.

Muutamassa tunnissa, kerrotaan Louisin sivuilla, tallin sisältämä myrkytön korroosionestoaine luo suojaavan kaasukehän pussin sisäpuolelle, joka tehokkaasti estää metalleja ruostumasta. Jopa vaikeasti saavutettavissa olevat pyöräsi osat ovat täysin suojassa. Samalla korroosion estäjä on täysin turvallinen maalipinnoille ja kumi- sekä muoviosille.

Mikäli paketti avataan vain muutaman kerran säilytysjaksolla, käyttämällä sisäänrakennettua liukuavausjärjestelmää, korroosionesto on tehokas jopa 24 kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos tiedät olevasi matkoilla, töissä tms. jossain parin vuoden ajan, voit huoletta säilöä pyöräsi kyseiseen pakettiin.

Kun otat pyöräsi pois pakkauksesta, korroosionestoaine vain haihtuu jäljettömiin jättämättä mitään töhnää pyörän pinnalle.

Louisin VCI Folding Garage.

Louisin VCI Folding Garage edestä.

Pussin materiaali on 100 % polyeteeniä, johon on integroitu korroosionestoaine sisäpintaan.

Moottoripyörän suojatallia on saatavina kahtena erikokoisena versiona. S-L-kokoinen on 280 cm pitkä ja 200 cm korkea ja maksaa 19,99 €. Isompi XL-2XL-versio on puolestaan pituudeltaan 320 cm ja 230 cm korkea. Sen hinta on 29,99 €. Päälle tulee noin kuuden euron rahti. Korroosionestoainetta on myös saatavilla.

Asiasta lisää Louisin sivuilla täällä.

Tilasimme pari tallipussia kokeilukäyttöön. Raportoimme aiheesta keväällä.

Louisin VCI Folding Garage.

Louisin VCI Folding Garage.