MotoGP-luokan 14:nnen MM-osakilpailun lauantai käynnistyi yöllisten sateiden jäljiltä märällä radalla ajetuilla kolmansilla harjoituksilla. Kallio oli erinomaisessa vauhdissa sadekelin renkailla vedettyään kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Neljänsissä harjoituksissa hän oli kuivissa oloissa 12:ksi nopein. Kallion aika-ajosuoritus olisi tuonut hänelle 19:nnen lähtöruudun kilpailuun, mutta Espargaron loukkaantumisen takia suomalainen starttaa sunnuntaina paikalta 18.

– Tein aika-ajossa perussuorituksen. Vähän paremmin olisi voinut mennä. Lähdimme väärään aikaan radalle enkä saanut keneltäkään vetoapua kierroksillani. Se helpottaa aina paljon, kun joku on muutaman kymmenen metrin päässä edellä. Tulee puristettua tavallista kovempaa, kun yrittää jahdata toista. Nyt ajoin koko ajan yksin, mikä jäi kaivelemaan mieltä, Kallio kuvaili.

KTM:n testikuljettajasta tällä viikolla kilpakuljettajaksi kiinnitetty Kallio ajaa kauden ensimmäistä osakilpailuaan, mikä näkyy pakostakin rutiinin puuttumisena.

– Tiesin, että aika-ajo on kovin haaste tänä viikonloppuna. En ole tehnyt sellaisia vetoja, missä pitää parissa kierroksessa ajaa ”yli omien rajojensa” ilman virheitä.

– Uskon minulla olevan parempi vauhti suhteessa muihin itse kisassa kuin yksittäisissä vedoissa. Siitäkin huolimatta, etten ole ajanut yhtään täyttä kisapituutta treeneissä tänä vuonna.

Kallio on positiivisen odottavainen sunnuntain suhteen. Hän pyrkii keskittymään huolellisesti, jotta tuloksena olisi mahdollisimman hyvä suoritus yli vuoden mittaisesta kilpailutauosta huolimatta.

– Minun pitää hyökätä heti startissa ja nousta sijoja. Ensimmäiset mutkat ja avauskierros ovat tärkeitä, mutta niiden aikana voi myös tapahtua paljon, koska starttaan joukon häntäpäästä. Alku näyttää sen, mihin kuskiryhmään pääsen. Mitä nopeampaan, sen parempi.

– Minulla ei ole tuoretta kisarutiinia, mutta toivottavasti vuosien kokemuksestani on hyötyä.

Espargaro kaatui harjoituksissa

Kallion tiimikaveri Pol Espargaro kaatui neljänsissä harjoituksissa murtaen ranteensa. Espanjalainen ei pystynyt osallistumaan aika-ajoon eikä aja sunnuntain kilpailua vammansa takia.

– Espargaron loukkaantuminen tuli pahimpaan mahdolliseen hetkeen. Hänellä on ollut kova kyyti viime aikoina ja nyt hän olisi ajanut kotiradallaan. KTM:n kannalta tilanne on huono siinä mielessä, että Espargaro oli tiimin nopein kuski. Lisäksi Johann Zarco ei enää jatka tiimissä ja minä tulin juuri hänen tilalleen. Jos Espargaro joutuu olemaan muitakin kisoja sivussa, pitää KTM:n keksiä jostain tuuraaja.

Aika-ajon nopein oli MM-sarjaa johtava espanjalainen Marc Marquez. Kakkosruutu meni ranskalaiselle Fabio Quartararolle ja kolmospaikka espanjalaiselle Maverick Vinalesille.

MotoGP-luokan kilpailu käynnistyy sunnuntaina kello 14:00 Suomen aikaa.

Tulokset, MotoGP, aika-ajo, la 21.9.2019

  • 1. Marc MARQUEZ, SPA, Repsol Honda Team, Honda, 1’47.009
  • 2. Fabio QUARTARARO, FRA, Petronas Yamaha SRT, Yamaha. 1’47.336
  • 3. Maverick VIÑALES, SPA, Monster Energy Yamaha MotoGP, Yamaha. 1’47.472
  • 4. Jack MILLER, AUS, Pramac Racing, Ducati, 1’47.658
  • 5. Aleix ESPARGARO, SPA, Aprilia Racing Team Gresini, Aprilia, 1’47.733
  • …19. Mika KALLIO, FIN, Red Bull KTM Factory Racing, KTM, 1’49.085*

 

*Kallio starttaa 18:sta lähtöruudusta, koska Pol Espargaro ei pysty ajamaan kilpailua.

Täydelliset tulokset täältä