Lauantai-iltapäivä osoitti sen, että Repsol Honda Teamin eli Hondan tehdastallin Marc Marquezilla ei ollut pienintäkään aikomusta luovuttaa Gran Premio Michelin de Aragonin paalupaikkaansa kenellekään muulle. Hallitseva maailmanmestari otti 61. paalupaikkansa ajamastaan 122 kisassa. Se nosti hänen kisa-paalupaikkasuhteensa uskomattomaan 50 prosenttiin. 

Vuorossa on jo viides paalu MotorLandissa, vaikka Petronas Yamaha SRT -yksityistallin Fabio Quartararo piti mestaria jännityksessä, sillä hän ajoi pohjat kolmelle ensimmäiselle sektorille, mutta menetti sitten etumatkansa viimeisellä rataosuudella. Joka tapauksessa mies lähtee  toisena ja Monster Energy Yamaha MotoGP:n Maverick Viñales täydentää eturivin.

Pelätty sade tuli lauantaiaamuna, mutta se ei kestänyt liian kauaa. Se takasi kuitenkin sen, ettei kukaan pystynyt päivän ensimmäisessä aika-ajossa perjantaita parempiin suorituksiin.

Viimeisessä aika-ajossa Marquez otti ykkösajan toisella kierroksellaan pudottaen kakkoseksi Quartararon, joka puolestaan oli ohittanut Viñalesin.  

Toisella nopealla kierroksellaan Viñales iski takaisin ja ohitti Quartararon. Ero Marqueziin säilyi kuitenkin neljässä kymmenesosasekunnissa. Ero vielä kasvoi kun numero 93 ylitti linjan juuri Viñalesin Yamahan takana. Vaikutti siltä, että kaikki oli tässä, ja paalupaikka selvä, mutta Quartararolla oli muita ajatuksia.

Viimeisellä lentävällä kierroksella Quartararo oli kymmenyksen edellä ensimmäisen sektorin jälkeen. Oliko tulossa yksi kauden suurista yllätyksistä? Toisen jakson jälkeen 20-vuotias tulokas oli pitänyt eron suurinpiirtein samana, ja kolmannen osion jälkeen aika oli molemmilla miltei sama. Mitä tapahtuisi viime sektorilla, joka oli tähän asti ollut vaikeampi Yamahoille – pystyisikö El Diblo säilyttämään nuo muutamat tuhannesosat?

Lopultakaan hän ei pystynyt siihen, joten Marquez kuittasi paalun, mutta Quartarao otti sensaatiomaisen kahdeksannen kakkospaikkansa tällä tulokaskaudellaan. Ja kun Viñales piti kolmospaikkansa, niin kaksi Yamahaa starttaa eturivistä yhdessä Repsol Hondan kanssa.

Eturivi. Vasemmalta: Quartararo, Marquez, Vinales.

Eturivi. Vasemmalta: Quartararo, Marquez, Vinales.

Pramac Racingin Jack Miller otti nelosruudun ja lähtee toisesta rivistä korkeimmalle sijoitettuna Ducati-kuljettajana. Viitospaikalta lähtee Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), mikä on Aprilian paras aika-ajosuoritus sitten vuoden 2017 Japanin kisan.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) onnistui viimeisellä kierroksella nousemaan kuudenneksi, joten hän täydentää kakkosrivin.

Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) on rivin kolme kärkimies, seuraavina Morbidelli ja Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), joka tulokkaana onnistui toista kertaa voittamaan aika-ajossa tiimikaverinsa Rinsin.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) oli kymmenes ja Andrea Iannone ajoi 11:ksi taistellen läpi Misanon onnettomuuden aiheuttamien kipujen.

Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) kaatui aika-ajoissa, ja hänen vasen ranteensa murtui, minkä vuoksi nuomero 44 ei pysty osallistumaan kotikisaansa.

Rins nousi sen ansiosta sijalle 12. takanaan Takaaki Nakagami (LCR Honda Castrol) ja Danilo Petrucci (Ducati Team).

Aika-ajotulokset:

  • 1 - Marc Marquez (SPA - Honda) 1'47.009
  • 2 - Fabio Quartararo (FRA - Yamaha) +0.327
  • 3 - Maverick Viñales (SPA - Yamaha) +0.463