Marc Marquezille (Repsol Honda Team) tämä oli jo 200 GP-kisa, ja voitto tarkoittaa sitä, että hänen etumatkansa kasvoi jo 98 pisteeseen. Siitä huolimatta, että Ducati Teamin Andrea Dovizioso päätyi kisassa kakkoseksi. Italialainen lähti vasta kymmeneltä sijalta mutta kipusi lopulta podiumin kakkospaikalle. Pramac Racingin Jack Miller oli kolmantena, ja pelasi korttinsa oikein hyökätessään varsin myöhään Maverick Viñalesin (Monster Energy Yamaha MotoGP) ohi.

Marquez sai hyvän lähdön ja pääsi heti kärkeen salamastartin turvin. 93 löi Fabio Quartararon (Petronas Yamaha SRT) jo ykköskaarteessa. Miller sai niinikään hyvä lähdön ja paransi sijoitustaan.

Marquez vakiinnutti jo neloskierroksen aikana johtonsa 1,8 sekuntiin kakkosena ajaneeseen Milleriin, joten sen jälkeen kyse oli vain siitä, ketkä muut pääsevät podiumille.

Siinä taistossa Miller oli Yamahan Viñalesin ja Quartararon edellä, mutta ei kestänyt kauaa ennen kuin Viñales painoi ranskalaisen ohi, ja alkoi ajaa takaa Millerin puolen sekunnin etumatkaa. Hän ohitti australialaisen kierroksella kahdeksan, jolloin kuljettajat olivat radalla seitsemän tiiviinä ryhmänä; Dovizioso Quartaron perässä ja sitten Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) kuudentena ja Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) seitsemäntenä.

Dovi kuittasi Quartaron Jammun kierroksella 9 ja alkoi ajaa kiinni Milleriä, Viñaleskin jo kiikarissaan. Pian Dovizioso ohittikin Millerin, mutta tämäpä ei luovuttanutkaan, vaan miehet alkoivat kuin yksissä tuumin ajaa kiinni Viñalesia. Kaikki kolme ajoivat sekunnin sisällä lähtiessään viimeisille kierroksille.

Kun kolme kierrosta oli jäljellä, niin Viñales oli vielä kiinni kakkospaikassa, mutta Dovizioso käytti Ducatin voimaa ohittamiseen ja jätti Millerin yrittämään Yamahan kiinniottoa. Australialainen kuittasi Viñalesin viimeisen kierroksen ensimmäisessä mutkassa ja saavutti kauden kolmannen podiumpaikkansa.

Näin Marquez siis otti neljännen peräkkäisen voittonsa 200:ssa GP-kisassaan ja kasvatti johtoaan 98 pisteeseen. Dovizioson älykäs ajo nosti hänet komeasti kymppisijalta kakkoseksi. Miller oli puolestaan kolmonen ja parhaiten menestynyt ei-tehdastallikuljettaja tällä kertaa.

Viñales jäi pettymyksekseen neljänneksi, mutta ajoi hyvän kisan joka tapauksessa. Seuraavaksi kipusi pistetiliään kartuttamaan Quartaro kypsän ajon ansiosta. Kuudes oli Crutchlow voittaen niukasti Aprilian Aleix Espargaron. Espargarolle sijoitus oli kauden paras.

Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) ajoi pitkään paikasta viiden parhaan joukossa, mutta yhdeksänkertainen maailmanmestari putosi lopulta kahdeksanneksi. Rins puolestaan sijoittui seuraavaksi, LCR Honda Idemitsu’s Takaaki Nakagami taas oli viimeinen 10 parhaan joukkoon mahtunut kuljettaja. Pistesijoille päätyivät vielä Andrea Iannone (Aprilia Racing Team Gresini), Ducati Teamin Danilo Petrucci, Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) ja Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) sekä Tito Rabat (Reale Avinita Racing), joka otti viimeisen, eli 15. pistesijan.

Kahden viikon kuluttua on vuorossa Thaimaan GP-kisa, ja Marquezilla on vain hävittävää. 98 pisteen johtoasemassa hänen tarvitsee saada vain kaksi pistettä enemmän kuin Dovi, jonka jälkeen johto voi olla jo yli 100 pisteen. Aika näyttää.

Marc Marquez:

– Se oli täydellinen viikonloppu, teimme uskomattoman hienoa työtä koko viikonlopun. Heti alusta lähtien ymmärsimme miten asiat ovat; me kisasimme samalla setupilla, millä ajoimme ensimmäisen aika-ajon, ensimmäistä kertaa koko vuoden aikana. Mutta sen lisäksi itse kisastrategia oli onnistunut. Minulla oli selvä näkemys siitä, ja painoin päälle vahvasti kolmen ensimmäisen kierroksen ajan ja yritin hallita etäisyyttä (seuraavaan). Olen onnellinen, koska sain ne 25 pistettä, mutta tämä kaveri (Dovi) ei koskaan luovu. Thaimaassa minulla on mahdollisuus ottaa kauden voittopisteet ja teen parhaani.