Ratamoottoripyörilijä Marko Rättö jäi tällä kaudella ilman sponsoritukea ja tästä syystä hänet nähtiin kesällä vain Imatranajoissa. Pyörän ECU-viasta huolimatta hän ajoi Imatralla Superbike IRRC -osakilpailussa lauantaina toiseksi, mutta joutui keskeyttämään sunnuntaina ajetuissa lähdöissä. Syksyn mittaan tekniset haasteet voitettiin ja Marko Rättö lähti luottavaisin mielin viikonloppuna Saksan Frohburgissa ajettuihin IRRC-sarjan viimeisiin osakilpailuihin.

Viikonloppu alkoi hienosti Frohburger Dreieckin radalla, ja sunnuntaina Marko Rättö nähtiin podiumilla juhlimassa toista sijaa IRRC SBK Open -luokassa. Sunnuntaina Rättö ajoi vielä kauden päätöskilpailun IRRC SBK -luokassa, jossa hän kaatui pahasti. Ilmeisesti Rättö menetti pyörän hallinnan noin 250 kilometrin tuntivauhdissa ja ajautui heinäpaaleihin.

Marko Rättö kiidätettiin helikopterilla Leipzigiin sairaalaan. Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan aivotärähdyksen lisäksi, kaatumisen seuraksena vasen kyynärpää, ranne, oikea nilkka ja useita kylkiluita on murtunut. Alustavien tietojen mukaan hän joutuu jäämään sairaalaan 3-5 vuorokaudeksi, ennen kuin siirtoa Suomeen aletaan harkitsemaan.

Marko Rättö juhli toista sijaa sunnuntaina ajetussa IRRC SBR Open 1000 -luokan osakilpailussa Saksan Frohburgissa.

 

Aiheesta aiemmin: Marko Rättö lopulta tyytyväinen Imatranajon tuloksiin: "Kipinä ajamiseen on kova"