Will Smith tähdittää kaksoisroolissa elokuvakerronnan rajoja rikkovaa toimintatrilleriä Gemini Man, jossa huippuluokan salamurhaaja Henry Brogan joutuu itse takaa-ajon kohteeksi. Hänen kintereillään on mystinen nuori agentti, jolla vaikuttaa olevan kyky ennustaa hänen jokainen liikkeensä.

Will Smith.

Will Smith.

Takaa-ajaja on itse asiassa nuorempi klooni hänestä itsestään. Oheinen videoklippi osoittaa hienosti, miten hurja vauhti ja vaaran tunne elokuvassa on sekä miten vaarallinen ja kykenevä murhanhimoinen klooni on – erityisesti moottoripyörän kanssa.

Ang Leen osaaminen toimintaelokuvien tekijänä näkyy kohtauksessa loistavasti, ja kantanee toivottavasti läpi koko filmin.

Moottoripyörien käyttäminen murhatarkoituksiin edes elokuvissa on tietysti vähän kaksipiippuinen juttu, ja kuulostaa turhan mutkikkaalta. Mutta näyttävästi rakennettu kohtaus joka tapauksessa.

Will Smith alias Henry Brogan nuoremman klooninsa ahdistelemana.

Will Smith alias Henry Brogan nuoremman klooninsa ahdistelemana.

Elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu Ang Lee ja tuottanut Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg ja Don Granger. Muissa rooleissa nähdään Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen ja Benedict Wong.

Asiasta kertoi Sciencefiction. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.