Lukon "vaijeriosa" on valmistettu lämpökarkaistusta teräksestä ja taiteltavissa kokoon. Taiteltavan lukonosan pituus on 98 senttimetriä, joten sillä lukitsee melko isonkin pyörän.

Valmistaja mainostaa ZiiLockia ensimmäisenä biometrisellä tunnistuksella varustettuna lukkona, joka sopii tietenkin erinomaisen hyvin päivittäiseen käyttöön vaikkapa työmatkoilla. Lisäksi siinä on AES256 sotilaslaadun kryptaus, salaus.

Lukon voi avata perinteisesti avaimella tai sitten sormenjäljellä. Älykännykälläkin lukon voi avata yhdellä painalluksella.

ZiiLockin mukana tulee teline.

ZiiLockin mukana tulee teline.

 

Ziilock on varustettu Bluetooth-yhteydellä ja litiumioniakulla. Akun pitäisi kestää jopa kolme kuukautta yhtämittaista käyttöä. Jos se tyhjenee pyörän ollessa lukittuna, lukon voi avata lataamalla sen ensin usb-liitännän kautta tai avaamalla sen avaimella.

Varashälytin on aina päällä lukkoa käytettäessä, ja ZiiLockissa on myös IP67-tiivistys, eli se ei kosteutta hätkähdä.

ZiiLockille ollaan paraikaa hakemassa rahoitusta Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta, ja hyvällä lukolla näyttää olevan kysyntää. Sille haettiin 3497 euron rahoitusta, mutta se on jo ylimerkitty reippaasti. Lukko on kerännyt 3682 % rahoituksen, eli kaikkiaan 128 794 euroa. Tätä kirjoitettaessa kampanjaa oli jäljellä vielä kahdeksan päivää.

ZiiLock.

ZiiLock.

Indiegogon kautta tilattuna lukon saa nyt 91 euron hintaan, kun se normaalisti maksaa 179 euroa. Lukko postitetaan marraskuussa 2019.

ZiiLockin ideasta ja toiminnasta saa parhaan kuvan, kun katsoo allaolevan videon. Mikäli se ei näy, voit katsoa sen täällä. ZiiLockin Indiegogo-sivulle pääset tästä.